.
2015    04    12

Povilo Ramanausko bei Arvydo Žalpio parodos galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

uz horizonto

Balandžio 17 d. (penktadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks dviejų parodų atidarymai: menininkų Povilo Ramanausko parodos „Už horizonto” (2 aukštas) bei Arvydo Žalpio parodos „Pasakojimai. Tas Žmogus. (Neparašyta biografija)“ (3 aukštas).

Povilo Ramanausko paroda „Už horizonto“

Ten, už horizonto, kur esti amžinas laikinumas. Ir čia, buityje, kasdienybėje regiu amžino laikinumo artefaktus.

Povilas Ramanauskas (g. 1987) yra jaunosios kartos menininkas iš Kauno. P. Ramanausko pagrindinė kūrybos sritis yra šiuolaikinė tapyba, kuri varijuoja tarp tradicinės tapybos ir šiuolaikinės tapybos suvokimo ribų. Autorius kūryboje ieško tinkamų tapybos pratęsimo būdų kitose medijose, minimalistinės estetikos ir maksimalios koncepcinės išraiškos santykio. Personalinėje parodoje „Už horizonto“ bus eksponuojami naujausi Povilo Ramanausko kūriniai.

Paroda yra galerijos projekto „Jaunieji. Žalia sąmonė – 5” dalis.

Arvydas Žalpys. Pasakojimai. Tas Žmogus. (Neparašyta biografija)“

Gyvenimas sudalintas į daugybę dalelyčių (istorijų): malonių – nemalonių, paties kuriamų ar primetamų, kasdieniškų ir išskirtinų, įsimintinų ar kaip galima greičiau ištrinamų…

Kiekviena paroda – taip pat dalelytė kasdienių istorijų. Menininkas neretai parodą susieja su vienokia ar kitokia savo patirtimi, nusistovėjusiomis tradicijomis ar jų nepaisymu.

Paroda „Pasakojimai. Tas Žmogus. (Neparašyta biografija)” – nors ir sutampa su To Žmogaus 60-tuoju gimtadieniu, nėra nei ataskaitinė, nei apžvalginė.

Pasakojimai tai To Žmogaus – piliečio, menininko, kuratoriaus, galerijos vadovo – pastarųjų 25-ių metų kasdienės veiklos, kūrybos ir gyvenimo epizodai.

Paroda yra galerijos projekto „Kaunas. LT” dalis.