.
2010    05    07

Lauros Garbštienės filmas įvertintas Oberhauseno filmų festivalyje

artnews.lt

garbstiene.filmas apie nezinoma menininke

Balandžio 30 d. Oberhausene, Tarptautiniame trumpųjų filmų festivalyje, konkursinėje programoje pristatytas naujas Lauros Garbštienės ,,Filmas apie nežinomą menininkę“ (2009, 11 min, 16 mm) įvertintas specialiu žiuri paminėjimu. Filmas pasakoja apie menininkę, atgailaujančią dėl savo nežinomumo, kelionę po šventas Lietuvos vietas.

Komisijos pareiškime sakoma, jog Laura Garbštienė savo filme sukuria nepamirštamą, tragikomišką pašaliečio personažą, tuščiai mėginantį patekti į aukštuomenės ratą. „Filmas yra šviežias, autentiškas ir išradingas kaip pirmaisiais kino metais.“- teigiama komisijos pranešime. Lietuvės filmas taip pat gavo tarptautinį kritikų prizą.

Oberhauseno tarptautinis filmų festivalis – vienas pagrindinių šio žanro festivalių, pasižymintis ypač dideliu žanrų ir formų spektru ir atviras eksperimentui. Tarptautinė konkursinė programa, kurioje šiemet dalyvauja 140 filmų, svarbi tiek kino, tiek meno apskritai raidai – naudojantantis įvairiomis medijomis – TV, interneto, fotografijos etc – sukurtų filmų peržiūra yra vienu metu ir kino programa, ir meninė paroda.