.
2012    10    08

Jūratės Kluonės paroda „Vienos šeimos istorija“ galerijoje „101“

artnews.lt

Spalio 10 d., trečiadienį, 18 val. VDU Menų galerijoje „101“, Kaune,  atidaroma Jūratės Kluonės tapybos darbų paroda „Vienos šeimos istorija“. Parodos atidaryme dalyvaus autorė Jūratė Kluonė ir menininkė Aistė Kisarauskaitė.

Kaip apie J. Kluonės tapybą rašo Aistė Kisarauskaitė, „Meistriška sovietinio „akademinio“ realizmo piešinį primenanti tapyba, lengva, skaidri, lyg nuplauti prisiminimai, daug kur palikta tiesiog neužtapyta drobė, šiltas ochros koloritas, sukuriantis jaukios šeimyninės nuotraukos asociacijas (…) Vos atidžiau pažvelgus į keletą ciklo kūrinių, suvoki autorės pasirinktą trauminės atminties temą (…) Autorės santykis su tragiškais praeities įvykiais yra asmeniškas, ji turi ką pasakyti, tai pačios menininkės gyvenimas, jos tėvų, vaikystės prisiminimai, pasakojimai, todėl paveiku ir tikra”

„Šiais laikais istorija yra subjektyvūs pasakojimai. Kadangi esu sovietmečio politinių kalinių vaikas, paveikslų ciklu Vienos šeimos istorija bandau papasakoti savo tėvų likimus. Skaudūs, ilgai slopinti prisiminimai tapo įvaizdintu sovietmečiu drobėse. Šis paveikslų ciklas kilo apmąstant savoką rezistencija. Rezistenciją ne tik kaip ginkluotą pasipriešinimą, bet ir kaip ilgalaikį atsparumą sistemai, kuri primetinėjo svetimas vertybes.”

Paroda galerijoje veiks iki spalio 31 d.