.
2009    05    21

Brigada kormoran - tapybos ir video meno paroda Geležinkelio stotyje

artnews.lt

Gegužės 15d. 17val. Vilniaus traukinių stoties antrajame aukšte atidaryta nauja tapybos ir video meno darbų paroda.

Pačių įvairiausių menininkų bendras projektas pavadinimu Brigada Kormoran susirinko be akivaizdžios priežasties – ženkliai besiskiriančio amžiaus bei statuso dailininkai, jauni, norintys išreikšti ir išbandyti save, ir jau gerbiami bei žinomi Lietuvos menininkai – visi kartu niekam netikėtame projekte vardan netradicinės koncepcijos –

„Kormoranai yra akylūs, baikštūs ir atsargūs paukščiai, tad juos nušauti lygiavamzdžiu šautuvu nėra paprasta.“.

Ši idėja greičiausiai ne vienam dvelkia „Drąsiųjų keliai“ serijos knyga ir kelia nemažai klausimų, tačiau į juos atsakymų negalėtų pasiūlyti ir patys menininkai – paroda yra subtilios, poetiškos ir laisvos improvizacijos produktas.

Į pavienių (ypač jaunų) menininkų balsus dažnai niekaip nereaguojama, o priklausant įvairioms grupėms tenka vadovautis ir paklusti jos taisyklėms, kurios neretai menininkui pasirodo sudėtingiau įgyvendinamos, nei pasirodytų iš pirmo žvilgsnio. Taigi Brigada Kormoran remiasi esmine, visų pirma dėkinga pačiam menininkui taisykle – daryti tai ką norisi ir kartu, sujungus jėgas, visviena būti išgirstiem ir pamatytiem.

Brigada ketina atvirai keistis, migruoti, kalbėti netikėtose vietose, pasirodyti nelauktai  ir būti  „nepagaunamaisiais“. O nepagaunamieji yra tie, kurių niekas ir negaudo. Toks formatas patogus ir neįpareigojantis, galintis nustebinti nelauktais posūkiais ir virsmais, yra laisvas nuo pat šaknų. Lygiai tokia pati ir naujoji Brigada Kormoran paroda.

Dalyvauja: Vitalis Drakšas, Lukas Pacenka, Ieva Juršėnaitė, Simona Ribikauskaitė, Indrė Ercmonaitė, Konstantinas Gaitanži, Eglė Karpavičiūtė, Jolanta Kyzikaitė, Rasa Balčytė, Jonas Gasiūnas, Rūta Povilaitytė, Eglė Burjanaitė, Ričardas Nemeikšis, Jonas Jurcikas, Eglė Nedzinskaitė, Kristina Kurilionok, Gabrielė Gervickaitė, Alina Melnikova ir Olga Dedova.

Paroda vyks iki Birželio 10d.

Darbo laikas: II – V, 12 – 18 val.

Drakšas. Krebždesiai ir dingusi limonado stiklinė

Vitalis Drakšas. Krebždesiai ir dingusi limonado stiklinė, 2009

lpacenka-jebac-policje-tylko-bog-moze-nas-sadzic1

Lukas Pacenka. Jebac policje - tylko bog moze nas sadzic 1, 2009