.
2009    10    20

Vilnius COOP kviečia į naujus renginius

artnews.lt

gatve

Spalio 21 d., trečiadienį, 19 val. Vilnius COOP patalpose (Gedimino pr. 27) vyks Jekaterinos Lavrinec projekto „Miestas kaip žaidimo aikštelė“ pristatymas.

Kiekviena miesto erdvė numato skirtingą  judėjimo dinamiką, žvilgsnių ir gestų pobūdį, balso stiprumą ir miestelėnų bendravimo scenarijus. Šie scenarijai kasdien atkartojami su minimaliomis variacijomis ir virsta rutina (pvz. mes laukiame laukimo salėse ir transporto stotelėse, sulėtiname žingsnį ir prislopiname balsą muziejuose ir teatro fojė, nepažįstamus praeivius gatvėse užkalbiname tik išskirtiniais atvejais, dainuojame tik duše, ir t.t.). Rutininiai miestelėnų veiksmai tik iš dalies išnaudoja miesto erdvių potencialą; jis gali būti atskleistas aktyviai ieškant ir pritaikant alternatyvius miesto erdvių naudojimo būdus: pvz. kontaktinė improvizacija, parkūras, performansai, flash mobai ir instaliacijos gatvėse. Tokie miesto žaidimai gali būti pritaikyti praktikoje atgaivinant apleistas arba „nykstančias“ miesto erdves.

Jekaterina Lavrinec yra Vilniuje gyvenanti miesto tyrinėtoja. 2008 m. ji apgynė daktaro disertaciją Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, dėsto Europos humanitariniame universitete ir Vilniaus Gedimino technikos universitete. Tyrinėdama miestą ji jungia teorines studijas su praktiniu miesto patyrimu ir performatyviomis strategijomis, dažnai bendradarbiauja su kitų sričių specialistais. Projekte Vilnius COOP: trūkiai, fikcijos ir praktikos Jekaterina Lavrinec kartu su fotografu Juliumi Narkūnu pristato tęstinį Vilniaus projektą Gatvės blogas (http://web0.wordpress.com/) ir bendradarbiauja Vilniaus istorijų pasakotojų paieškoje.

Kiekvieną  ketvirtadienį 12 val. taip pat vyksta pietų ekskursijos į vis kitą Vilniaus valgyklą. Autobusiukas lauks prie parodos Vilnius COOP pastato Gedimino pr. 27.

Registracija Vilnius COOP kasoje arba el. paštu ula@cac.lt