.
2010    01    22

Vilnius – visų galų sostinė

Valdas Jugendas

gedimino_pr__1949m.__104

Šlaistydamasis po Lietuvos Respublikos Seimo langais, Valdas Jugendas nugirdo jaudinančius kultūros pontifiko Religijaus Šakalaičio žodžius, adresuotus tautos avatarams. „Matote, kai Vilnius yra sostinė, tai turi būti visų galų sostinė: ir VEKS’o, ir knygų, ir upių, ir vamzdžių… Čia jau kito kelio nebėra“, – dievagojosi ministeris.

Šią vizionierišką frazę išgirdo ir sostinės kultūros funkcionieriai bei juodadarbiai, kurie interpretavo ministerio žodžius visiškai teisingai – kaip įsakymą. Todėl jau po pusvalandžio ant valdiško R. Šakalaičio stalo gulėjo paskubom sukurptas strateginis planas, kuriame buvo išvardinti numatomi garbingi Vilniaus titulai artimiausiems dešimtmečiams:

2011 m. – Pasaulio pedofilijos sostinė

2012 m. – Europos poligamijos sostinė

2013 m. – Baltijos šalių  paternalizmo sostinė

2014 m. – Trečiojo pasaulio šalių riaušių sostinė

2015 m. – Istorinė  Lenkijos sostinė

2016 m. – Istorinė  Baltarusijos sostinė

2017 m. – Eurazijos karaimų kultūros sostinė

2018 m. – Europos rusofobijos sostinė

2019 m. – Pasaulio homofobijos sostinė

2020 m. – Šiaurės  šalių anarchofeminizmo sostinė

Vilniaus valdžia ir gyventojai jau pradėjo rengtis pasaulinio masto renginiams, kurie dar labiau išgarsins miesto vardą.

P. S.: Patikimi šaltiniai tikina, kad Lietuvos sostinės statusas (kartu su autentiškomis Gedimino bokšto bei Valdovų rūmų kopijomis ir „Krantinės vamzdžio“ originalu) bus perduotas Šalčininkams, nes Vilnius nebeturės laiko ir lėšų šios funkcijos atlikimui.