.
2008    09    07

Vilniuje nutūpė A. Griškevičiaus „Žiogas“

artnews.lt

Penktadienį Vilniuje, ant Konstitucijos pr. 23C pastato sienos, buvo nutupdytas milžiniškas metalinis žiogas.

Tai naujausias menininko Algio Griškevičiaus kūrinys ir pirmasis, tapęs ne interjeriniu objektu, o urbanistinių elementu. Kaip pasakoja pats dailininkas, kadaise, iš vielų padaręs nedidelę žiogo skulptūrą, suprato, kad ją būtina padaryti didelę ir užkelti ant kokio nors namo sienos.

Tai, pamatęs „mažąjį“ žiogą, suprato ir verslininkas bei „Vilnojos“ akmens skulptūrų parko įkūrėjas Vidmantas Martikonis. Jis taip pat galėjo pasiūlyti „didžiajam“ žiogui labai dėkingą sieną. Įmonė „Krašto projektai“, su kuria susijęs V. Martinkonis, įsikūrusi nemažame pastate Konstitucijos prospekto pabaigoje. Tipiškas vėlyvosios sovietinės architektūros kūrinys nėra labai išraiškingas – į prospektą nukreipto fasado aklinos sienos prašyte prašėsi energingo dekoratyvinio elemento.

Milžiniška – 6 metrų ilgio, kojų aukštis – 2,5 metro – žiogo skulptūra šią funkciją atlieka puikiai. Jis taip pat suteiks papildomą akcentą naktiniam miestui, nes sutemus automatiškai įsijungs šviesos diodai, atkartojantys ažūrinę „Žiogo“ struktūrą. Teoriškai skulptūrą turėtų matyti net ir besileidžiančių vakarinių lėktuvų reisų keleiviai.

Šaltinis: Balsas.lt