.
2016    02    21

Vilniaus Aukcionas Vilniaus knygų mugėje

artnews.lt

katalogas-40-virselis-jpg

Vasario 28 d. Vilniaus knygų mugėje, „Litexpo“ rūmuose, vyks XL Vilniaus aukcionas, šį kartą skirtas antikvarinėms knygoms, leidiniams, spaudai, istorinei grafikai, žemėlapiams, plakatams ir susijusiems objektams. Pristatomų kūrinių akspoziciją bus galima apžiūrėti nuo vasario 25 d. Vasario 27 d. 13 val. ekskursiją po ekspoziciją ves prof. Domas Kaunas.

„Asmeninė biblioteka, jos formavimas – tai kertinė intencija, dėl kurios ir rengiame šį aukcioną. Kiekvienas žmogus, atsižvelgdamas į savo asmeninius pomėgius bei profesinius interesus, turi galimybę susiformuoti unikalią asmeninę biblioteką, kuri nebus tiesiog knygų sankaupa, bet tam tikras to žmogaus atspindys. Ir tai yra nuostabus potyris, iššūkis, nuotykis – susiformuoti sau reikšmingų ir svarbių knygų biblioteką, slaptųjų savo patarėjų kohortą“, – taip aukciono intenciją formuluoja jo rengėjai. Pažymėtina, kad tai jau ketvirtas jų rengiamas specializuotas knygų aukcionas, tačiau trečiais vyko gan seniai, 2010-aisias metais.

Aukciono rinkinį sudaro 726 lotai, kurių kainos prasideda nuo 5 Eur. Registruotis, peržiūrėti aukciono katalogą galima internete – www.menorinka.lt Popierinę katalogo versiją galima įsigyti Meno rinkos agentūros biure (Ligoninės g. 4, Vilnius).

Kiti Vilniaus Aukciono renginiai knygų mugėje:

Vasario 26 d. 18 val. – knygos „Menas ir pinigai” pristatymas Litexpo 5.2 salėje. Dalyvauja autoriai S. Makselienė, E. Parulskis, A. P. Virbickaitė. Diskusiją moderuoja ekonomistas ir bibliofilas Gitanas Nausėda.

Vasario 27 d. 13 val. ekskursiją po aukciono ekspoziciją veda prof. Domas Kaunas (Litexpo 2 salė)

Vasario 28 d. 13 val. – XL Vilniaus Aukcionas (Litexpo 2 salė)