.
2014    04    11

VDU Menų galerija „101” pristato menininkų grupę KONSORTIUM (Vokietija)

artnews.lt

Balandžio 17 d., ketvirtadienį, 19 val. VDU Menų galerija “101” pristatys menininkų grupės KONSORTIUM (Vokietija) parodą „Morph“.

Parodos pavadinimas turi dvi reikšmes – (1) sujungti, sulieti skirtingus elementus į vieną, juos transformuojant; (2) Morfijus (Morpheus) – tai sapnų ir miego dievo vardas. Pavadinimas yra nuoroda į menininkų siekį kūryboje ieškoti sinergijos, jungčių tarp skirtingų pozicijų, plėsti savo kūrybos horizontus, provokuoti kontrastus ir prieštaravimus. KONSORTIUM, kūryboje tiriantys autorystės, individualios/grupinės dinamikos, išradimo/kopijavimo klausimus, galerijoje eksponuos kolektyviai sukurtą tapybinę instaliaciją, kurioje skirtingų autorių kūriniai bus sujungti į vieną savarankišką kompoziciją, sukurtą specialiai galerijos erdvei. KONSORTIUM kūryboje erdvė – svarbus atspirties taškas parodos idėjai. Kuriant bendras tapybines instaliacijas, menininkai ne tik ieško dialogo tarp skirtingų autorinių kūrinių, bet siekia kurti parodą kaip darnią visumą, atgaivinant ir remiantis Gesamtkunstwerk, kitaip – visiško kūrinio idėja. Kūryboje menininkai nevengia praeities koncepcijų apropriacijos, savo darbuose perinterpretuodami jas šiuolaikine meno kalba.

Prieš parodos atidarymą, 17 val. galerijoje – speciali menininkų paskaita, skirta Gesamtkunstwerk terminui. Paskaita vieša ir nemokama.

Apie KONSORTIUM

Grupę šiuo metu sudaro Larsas Breueris (1974, Kelnas), Sebastianas Freytagas (1978, Diuseldorfas) ir Guido Münchas (1966, Diuseldorfas). KONSORTIUM susiformavo daugiau kaip prieš dešimtmetį, Diuseldorfe, kaip menui skirta erdvė, garsėjusi kolaboraciniais projektais. Nors galerija buvo uždaryta, jos kūrybiniu branduoliu buvusi menininkų grupė ir toliau kuria parodas, grįstas bendradarbiavimu. Pastarųjų metų KONSORTIUM parodos: „Golden Dream Construction“ House of Arts, České Budějovice (2013), „Vorsprung durch Technik“ Tenderpixel, London (2013), „Spaceinvader“, Karst, Plymouth ( 2012), „Triptychon“, Jagla, Cologne (2012).

Daugiau informacijos: www.konsortium-d.com

Paroda veiks iki gegužės 9 d.
Galerijos darbo laikas: I-V, 11-17 val.
Adresas: Laisvės al. 53, Kaunas.