.
2012    01    31

VDA Nidos meno kolonija kviečia teikti paraiškas rezidencijoms 2012 m. birželio–gruodžio mėn.

artnews.lt

VDA Nidos meno kolonija kviečia menininkus, dizainerius, architektus, kuratorius ir meno tyrėjus pasitikti artėjančią vasarą ir rudenį Baltijos jūros pakrantėje, Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Kolonija – tai naujas Vilniaus dailės akademijos padalinys, atidarytas 2011 m. kovo mėnesį.

Atokioje vietoje įsikūrusioje ir gražaus kraštovaizdžio supamoje VDA Nidos meno kolonijoje rasite įkvepiančios vienatvės ir laiko, kurių trūksta sparčiame miesto gyvenime. Be to, susipažinsite su užsienio menininkais ir užmegsite kontaktus bendriems ateities projektams, nes vienu metu čia reziduoja mažiausiai 5 menininkai. 2011 metais kolonijoje rezidavo 40 menininkų (iš jų 70% užsieniečiai – visas rezidentų sąrašas). Įdomiausi rezidencijoje sukurti kūriniai bus pristatyti Nidos meno kolonijos žurnale.

Rezidencija Nidoje jums tiks, jeigu:

• intensyvus miesto gyvenimas – kuratoriai, atidarymai, pristatymai – išeikvoja visą jūsų laiką ir energiją, reikalingą meno projektams;

• kuriate įvietintus (site-specific) projektus (reflektuojate gamtinę, kultūrinę, socialinę aplinką, įtraukiate vietinę bendruomenę);

• mėgstate atsitiktinumus ir norite susipažinti bei dirbti (dabar arba ateityje) su menininkais iš įvairių pasaulio šalių;

• eksperimentams jums reikia didelės erdvės – kolonijos studijos yra iki 10 metrų aukščio, be to, paplūdimys ir miškas gali būti jūsų studijos tęsinys.

Paraiškos priimamos iki 2012 m. vasario 15 d. (formą parsisiųsti iš čia). Jas siųskite adresu info@nidacolony.lt.

Rezidencijų laikotarpiai ir trukmė: nuo 1 iki 4 mėnesio 2012 m. birželio 1 d. – gruodžio 31 d. Rekomenduojama rezidencijos trukmė – 2 mėnesiai.

Kaina: Studijos ir gyvenamosios erdvės nuoma – 1423 Lt už mėnesį (birželio–rugsėjo mėn.) ir 1078 Lt už mėnesį (spalio–gruodžio mėn.), įskaitant visus mokesčius, naudojimąsi įranga, viešosiomis erdvėmis, dviračiais ir automobiliu (kuro išlaidas turite padengti patys).

 Stipendijos: Šiuo metu stipendijų neturime. Atrinktiems kandidatams bus išsiųsti patvirtinimo laiškai, reikalingi individualiai ieškant paramos.

Konkursas būna apie 4-5 paraiškas į vieną vietą. Rezidentus atrenka Nidos meno kolonijos taryba. Pagrindiniai atrankos kriterijai: portfolio kokybė ir siūlomo projekto įdomumas ir tinkamumas rezidencijai.

Sąlygos: Kolonija suteikia visas gyvenimo ir socialines sąlygas, reikalingas penkiems reziduojantiems menininkams patogiai ir netrukdant vienas kitam gyventi greta. Kiekviena iš penkių rezidencijų yra išdėstyta dviejuose aukštuose, 65 kv. m. plote, su visais būtinais patogumais. Kolonija yra įsikūrusi maždaug 600 m. nuo jūros, nuo jos netoli iki kopų. Žiūrėkite kolonijos, rezidentų ir renginių nuotraukas. 

Turimos įrangos sąrašą galite rasti čia. 

Jei norite pajusti Kolonijos gyvenimo pulsą ir peržiūrėti menininkų, rezidavusių Kolonijoje nuo 2011 m. pavasario, portfolio, skaitykite Nidos meno kolonijos žurnalą.

Daugiau informacijos apie patogumus, veiklą ir paslaugas – www.nidacolony.lt ir Kolonijos Facebook puslapyje.

Kolonija taip pat laukia pasiūlymų kultūros ir edukacijos renginiams (63 nakvynės vietos).

Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija, Taikos g. 43, Neringa (Nida). 
Tel.: +370 662 45216, vytautas@nidacolony.lt