.
2013    09    04

VDA Nidos meno kolonija kviečia lietuvius į rezidencijas Armėnijoje (Jerevane) ir Ukrainoje (Donecke)

artnews.lt

Donetsk-OLEN-PANORAMA

VDA Nidos meno kolonija, tęsdama rezidencijų bendradarbiavimo projektą Rytai-Vakarai, siunčia Lietuvos menininkus į rezidencijas Rytų Europoje ir kviečia dalyvauti konkurse iki rugsėjo 19 d.

Portfolio, CV ir 5-15 sakinių motyvaciją (su pagrindimu kodėl norite į rezidenciją Ukrainoje ar Armėnijoje ar kaip tai prisidės prie jūsų meninės praktikos) siųskite el. paštuinfo@nidacolony.lt .Paraiškos ir dokumentai turi būti anglų kalba (paraiškos į Ukrainą gali būti ir rusiškai).

Atrinktus menininkus tikimės paskelbti iki rugsėjo 23 d.

Rezidencijos Ukrainoje sąlygos

-Rezidencija vyksta tarptautiniame meno centre IZOLYATSIA, esančiame industriniame didmiestyje Donecke (1,5 mln gyventojų);
-Rezidencijos trukmė – nuo 5 iki 9 savaičių
-Rezidentui mokama 750 EUR mėnesinė stipendija
-IZO padengia apgyvendinimo ir kelionės išlaidas
-Rezidencijos projekto kaštus padengia IZO, kompensacijos sumą nustato kuratoriai
-Rezidencijos tema: ištekliai
-Rezidencijos pobūdis: tarpdisciplininis
-Rezidencija gali prasidėti tarp 2013 metų spalio 4-14 arba 2014 metų sausio pradžioje.

IZOLYATSIA atvyksiančiam menininkui įsipareigoja suteikti:

-savanorį asistentą, kuris bus paskirtas prieš menininkui atvykstant; pagal menininko poreikius ir interesus bus siekiama atrinkti tinkamiausią kandidatą (ar kandidatus);
-IZOLYATSIA komandos paramą ir pagalbą ir turimą infrastruktūrą (esama komunikacijos skyriaus, produkcijos skyriaus, galima naudotis fabriko infrastruktūra ir t.t.);
-menininko rezidavimo metu sukurtą projektą integruoti į galutinį projektą parodos, publikacijos ar kita forma, priklausomai nuo įvykdyto projekto ir IZOLYATSIA resursų.

IZOLYATSIA tikisi:

-kad menininkas domisi postindustrinėmis posovietinėmis erdvėmis ir jų socioistorinėmis trajektorijomis (tai turėtų matytis iš portfolio);
-kad menininko projektas diskutuos su IZOLYATSIA temomis (šiuo atveju – išteklių tema);
-kad menininkas rezidencijos laikotarpiu, pasitardamas su kuratoriumi, gebės sukurti išbaigtą kūrinį;
-kad menininkas savo rezidencijos laikotarpiu Donecke surengs viešas kūrybines dirbtuves / diskusiją / paskaitą / seminarą vietos bendruomenei.

Dėl IZOLYATSIA programos struktūros pokyčių – nuo kolektyvinių, aiškiai suplanuotų rezidencijų šiuo metu linkstama link individualių ir „laisvų” rezidencijų – planuojantis atvykti menininkas turėtų nesibaiminti, o veikiau džiaugtis galimybe turėti daug laisvės.

Daugiau apie rezidenciją http://www.izolyatsia.org

***

Rezidencijos Armėnijoje sąlygos

-Rezidencija vyksta Jerevane tarptautiniame meno centre ACOSS
-Rezidencijos trukmė – nuo 4 iki 8 savaičių
-Rezidentui suteikiama nemokama studija ir gyvenamasis plotas, kitų lėšų reiks ieškotis patiems arba kartu su NMK ir ACOSS (yra tikimybė padengti kelionės išlaidas)
-Rezidencija įtraukia vizituojančius menininkus į savo veiklas, organizuoja 2 keliones po šalį, supažindina su vietine meno scena;
-Rezidencijos pradžia lanksti (pagal abipusį susitarimą nuo 2013 spalio vidurio iki gruodžio)

Gyvenimo sąlygos:

Menininkui bus skirta atskira studija gyvenamajame name, kuris pastatytas pagal Jerevane esančių menininkų studijų pavyzdį. Statinyje gyvena tik menininkai, netoli yra metro stotelė. Menininko studija bus ir menininko būstas.

Bendras studijos plotas – 87m2, aukštis – 4.7m. Miegamasis yra antrame namo aukšte, jo plotas – 15m2. Darbo erdvės plotas – 5 x 4.50m. Bute įrengta virtuvė, yra didelis atviras balkonas.

Rezidencijos laikotarpiu įvyks reziduojančio menininko prisistatymas ir atvirų studijų diena.
Bendra rezidencijų programa pristatoma tinklapyje www.acoss.org
Daugiau informacijos www.nidacolony.lt