.
2015    03    18

Trys pranešimai apie postinternetinį meną NDG

artnews.lt

sans souchi

Kovo 27 d., 17 val. NDG auditorijoje bus skaitomi trys pranešimai apie postinternetinį meną ir vizualiojo meno santykį su skaitmeninėmis technologijomis, taip pat bus pristatytas internetinis leidinys su Pakui Hardware, Rózsos Zitos Farkas, Rory Rowano, Eoghano Ryano, Hannah’os Heilmann ir Justės Kostikovaitės tekstais.

Paskaitose bus aptariamas terminas „postinternetinis menas“, taip pat asmenukių fenomenas Pietų Korėjoje, bei performansai feminizmo ir interneto samplaikoje. Renginio metu kalbės Rozsa Zita Farkas, ji pristatys savo galeriją „Arcadia Missa“ ir joje atstovaujamus menininkus, kuratorius Jaeyong Parkas pristatys Pietų Korėjos technologinį perversmą ir kaip tai susiję su asmenukių paplitimu Azijoje, o Hannah Heilmann atliks sensorinį performansą-paskaitą „Sans Soucci“, atskleidžiantį interneto galimybių ribas.

Paskaitos NDG yra renginių serijos „BCC: kuratoriai traukia į barą 90+“, skirtų postinternetinės estetikos ir postskaitmeninės būklės temoms, dalis. Projekto pavadinimas yra nuoroda į Hanso Ulricho-Obristo ir Simono Castetso sukurtą platformą „89+“, į kurią „postinternetiniai“ kūrėjai buvo kviečiami apmąstyti naujas pajautas, siejamas su meno gamyba skaitmeniniame amžiuje.

Programa parengta Justei Kostikovaite ir Majai Rudovskai („Blind Carbon Copy“ tinklo įkūrėjoms) bendradarbiaujant su „Rupert“, Šiuolaikinio meno centru, Nacionaline dailės galerija ir Vilniaus dailės akademija.

Išsamiau apie projektą ir jo programą skaitykite čia.

Iliustracijoje: Hannah Heilmann. Sans Soucci. 2014 m. Autorės nuosavybė.