.
2011    05    02

Tarptautinis simpoziumas „Interformatas: peržaidžiant tarpdiscipliniškumą“ Nidos meno kolonijoje

artnews.lt

 

Nidos meno kolonija kviečia į tarptautinį simpoziumą „Interformatas: peržaidžiant tarpdiscipliniškumą“. Simpoziumas vyks Vilniuje ir Nidoje Gegužės 3-6 dienomis. Jame dalyvaus 40 užsienio ir Lietuvos menininkų, kuratorių ir tyrėjų.

Simpoziumas prasidės viešu renginiu Intro-formatas Vilniuje gegužės 3 d. 16.00 val. Vilniaus dailės akademijos naujųjų rūmų šachmatinėje salėje (perėjus Fluxus tiltą, Malūnų g. 5).

Šiame renginyje atvykę dalyviai slenkančiu ratu po 5 minutes pristatys savo praktikas ir projektus bei kvies susipažinti vietinius menininkus, kuratorius ir tyrėjus. 19.30 autobusu visi dalyviai pajudės į Nidą, kur Nidos meno kolonijoje vyks kiti renginiai. Išsamią renginių programą galima rasti čia, simpoziumo žemėlapį i trumpesnę programą galima parsisiųsti čia.

Simpoziumo tikslas yra sukviesti menininkus, kuratorius, tyrėjus ir praktikus permąstyti ir perkurti meno, žinijos ir patirties pristatymo ir dalijimosi formatą. Vienas pagrindinių šiuolaikinės kultūros bruožų yra kintantis menininko vaidmuo: čia jis tampa tyrėju ir kuratoriumi, čia atvirkščiai, šiedu tampa menininkais. Kur prasideda ir baigiasi kiekvienas šių vaidmenų? Kaip rimtas tyrėjas ir teoretikas gali atlikti performansą, kaip žaidžiąs menininkas atlieka rimtą tyrimą ir teorizuoja?

Viena pagrindinių simpoziumo temų yra „Tvarios eko/nomijos/logijos: prisitaikyti prie ateities“, kuri apima naujus bendradarbystės tarp menininkų, kuratorių ir tyrėjų būdus, naujus formatus, padėsiančius prisitaikyti prie naujų kintančio meno pasaulio sąlygų, institucijų ir auditorijos.

Simpoziumas Nidoje bus nepertraukiamas performansas su paskaitomis, diskusijomis, pristatymais, kavos ir arbatžolių rateliais, pietumis su konceptualiais tostais (į kiekvieno sveikatą), eko-minimaliais medijų vyksmais, audio-vestibiuliais, įsivaizduojamais žemėlapiais, kvapų ekskursijomis ir t. t. Simpoziume dalyvauja ir 11 Nidos meno kolonijoje reziduojančių menininkų.

Formatas – ne vien forma, bet ir turinys: INTERFORMATO tikslas – atsigręžti į formato istoriją, jo kaitą, reikšmę, standartizavimą ir t. t.

Interformato kuratoriai Vytautas Michelkevičius, Jodi Rose ir Mindaugas Gapševičius.

Interformato organizatorius: Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija
TRACES vadovas: Trancultures (Monsas, Belgija)
TRACES partneris: IRZU (Liubliana, Slovėnija)
Asocijuoti partneriai: Migrating Art Academies, Kitchen Budapest
(Vengrija), Pixelache (Helsinkis, Suomija).