.
2009    12    07

Šiuolaikinio meno centre - nauja paroda "Kuriant atmintį: keturi filmai apie architektūrą, monumentus, bendruomenę"

artnews.lt

D.Narkevicius_Into_the_Unknown_2009_639x380_1
Gruodžio 11 d. penktadienį, 18 val. Šiuolaikinio meno centre atidaroma paroda „Kuriant atmintį: keturi filmai apie architektūrą, monumentus, bendruomenę”, kurioje dalyvauja Yael Bartana, Deimantas Narkevičius, Marcelio Odenbacho, Miroslav Balka.

Parodoje rodomi 4 specialiai šiai parodai sukurti filmai architektūros, paminklų ir atminties tema. Yael Bartana iš Izraelio sukūrė filmą, susijusį su Lietuvos/Lenkijos istorija, vokiečių menininko Marcelio Odenbacho filmo tema – žymus paminklas Lenkijoje, lietuvių menininkas Deimantas Narkevičius sukūrė filmą apie Vokietijos Demokratinę Respubliką, o Miroslav Balka iš Lenkijos savo kūrinio objektu pasirinko Izraelį/Palestiną. Šios tarpusavyje persipynusios atskirų tautų istorijos iki šiol yra itin aktuali tema diskusijoms.

Parodos kuratorius: Simon Rees.

Tai tarptautinis projektas, kuriame bendradarbiauja 5 institucijos: Britų filmų institutas, Londonas (BFI); Meno muziejus, Lodzė; Herzliya šiuolaikinio meno muziejus, Tel Avivas; Hartware MedienKunstVerein, Dortmundas (HMKV); Šiuolaikinio meno centras, Vilnius; ir projekto iniciatorius bei koordinatorius – Goethes institutas Varšuvoje.

Paroda veiks iki vasario 14 d.

Iliustracija: Deimantas Narkevičius „In to the Unknown”, video, 2009.