.
2014    10    31

Projekto „The FBB Dialogue“ pristatymas LTMKS projektų erdvėje „Malonioji 6“

artnews.lt

Spalio 31 d. 18 val. LTMKS projektų erdvėje „Malonioji 6“ (Malonioji g. 6, Vilnius) vyks projekto „The FBB Dialogue“ pristatymas.

Nidos meno kolonijoje 2014 m. spalio mėnesį dirbo grupė skirtingų šalių menininkų ir mokslininkų, savo praktikoje nagrinėjančių biotechnologijų, biopolitikos ir su tuo susijusius klausimus “Food-Biotechnology-Biocoloniality” (FBB) (maistas-biotechnologijos-biokolonializmas) tinklo susitikimuose. Šioje rezidencijoje nagrinėti klausimai ir iškeltos idėjos bus pristatomos „Malonioji 6“.

Susitikimo metu aptartos sistemos ir holistinės teorijos. Taip pat buvo analizuotas sąsajų tinklo bei ryšių egzistavimas tarp biologinių sistemų ir organinių bei neorganinių dalelių. Diskutuota apie tyrimus, kurie  sugestijuoja keitimąsi informacija tarp skirtingos kilmės elementų, tokių kaip, pavyzdžiui, kiaulpienės ir mineralai ar virtualios sistemos, galinčios jungtis su realiais organizmais.

Rezidencijos metu bendradarbiavo šie autoriai: Luis Bustamante (CO/DE), Juan Pablo Diaz (CO/DE), Mindaugas Gapševičius (LT/DE), Kim Dotty Hachmann (DE), Nadia Heimann (DE), Matthias Roth (DE), Lina Rukevičiūtė (LT), Stefanie Simmen (DE) and Rüdiger Trojok (DE).

“Food-Biotechnology-Biocoloniality” (FBB) (maistas-biotechnologijos-biokolonializmas) yra tarpdisciplininio bendradarbiavimo tinklas, kurio tikslas – sukurti platformą tyrimams, diskusijoms, praktikai ir apsikeitimui idėjomis. Pasitelkdama menines ir mokslines praktikas ši platforma siekia atkreipti dėmesį į maisto ekonomiką kaip į politinės ir kultūrinės veiklos, kritikos, inovacijos ir vertinimo sritį.

Food-Biotechnology-Biocoloniality rezidencija Nidoje yra organizuojama bendradarbiaujant šioms organizacijoms: Institutio Media, Top e.V. Association for the Promotion of Cultural Practice in Berlin, Nidos meno kolonijai bei Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungai. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus dailės akademija.