.
2014    08    07

Projekto „Kodėl loja šuo?“ pristatymas ir koncertas projektų erdvėje „Malonioji 6“

artnews.lt

dog barks

Rugpjūčio 12 d., 18 val. LTMKS projektų erdvėje “Malonioji 6” (Malonioji g. 6, Vilnius) vyks projekto „Kodėl loja šuo?“ pristatymas bei koncertas vandeniui. Projekte dalyvauja: Kenny Wollesen, Sean Francis Conway, Giuseppe Zevola, Dalius Naujokaitis – Naujo, Laima Griciūtė, Ainė Bunikytė, Agota Zdanavičiūtė, Kristė Krupovisovaitė, Milda Laužikaitė ir grupė.

„Šansų nesusitikti šiame gyvenime tiek daug, kad kiekvienas susitikimas yra tarsi stebuklas“. (Yoko Ono)

Kodėl atlikėjas stovi ant scenos, o žiūrovas – prie? Ar muzikantas atlieka muziką, semdamas ją savo instrumentu iš natų stovo ir perpildamas klausytojui į ausis? Ar klausytojas tik geria ar ir semia bei plaukioja kartu? O ką semia muzikantas, grodamas be instrukcijos, be nurodymo iš anksčiau ar aukščiau? Ar jis vis dar atlikėjas? Ar klausytojas vis dar tik klausytojas? Iš kur atiteka ir kur nuteka garsai? Kaip sutinka ir palydi užtvankas? Ką skiria scenos pakylos riba? Ar ji skiria mūsų sugebėjimus? Gal ji išreiškia pagarbą kūrybinei erdvei, o gal laikui, aukotam nuo stotelės iki salės ar nuo idėjos iki veiksmo? Ar raidės, vardai, minčių juostos skiria mus ar vienija mūsų smalsumą? Ar galiu perlipti per tvorą, nežinodamas, ar už jos tebėra žemės atsistoti? Ar galiu balansuoti tvoros viršūnėje? Kodėl loja šuo?

„Kodėl loja šuo?“ – tai magiškų įvykių serija, prasidėsianti parodos atidarymu projektų erdvėje „Malonioji 6“ ir nusitęsianti per įvairias Vilniaus miesto erdves. Šiame įvykyje dalyvaus didelė dalis Rasa Rasa grupės narių. Rasa Rasa – tai tęstinis muzikantų Kenny Wollesen, Jonathon Haffner, Sean Francis Conway ir Daliaus Naujokaičio-Naujo, grojusių grupėse Himalayas, Wollesonic Laboratories, Now We Are Here, Bombshell Boom Boom ir the Nublu Orchestra projektas, susikūręs Niujorke. Muzikantai, inspiruoti tradicinių lietuviškų sutartinių, subūrė kolektyvą, jungiantį elektroninę ir akustinę muziką, improvizaciją bei unikalų dirigavimo stilių. Šios ketveriukės dėka tarp Lietuvos muzikantų bei menininkų ir Niujorko scenos užsimezgė glaudūs kūrybiniai ryšiai, vis stiprėjantys bendruose tarpžemyniniuose susitikimuose. Tai daugiau ne grupė, o tartum praktika – atlikėjai ir klausytojai atsiduoda atsitiktinumo grožiui, kuris sužydi per kiekvieno dalyvio atsineštas patirtis ir jų junginius koncerto metu. Jau ketvertą metų vykstantys muzikiniai susitikimai yra sunkiai įspraudžiami į stiliaus rėmus. Tai reikia tiesiog patirti.

„Kodėl loja šuo?“ – tai pirmoji Rasa Rasa grupės narių paroda, kurios metu sceninė kliokiančiam laikui pavaldi patirtis persikvalifikuos į naują erdvę. Be „Maloniosios 6” name įkurdintų vizualaus meno kūrinių ekspozicijos, projektų erdvėje taip pat vyks dalyvių performansai, o rugpjūčio 13 d. Kirtimų kultūros centre įvyks „Kodėl loja šuo?“ koncertas.

Paroda veiks 2014 m. rugpjūčio 12-19 d. trečiadieniais ir šeštadieniais 14-19 val., arba atskiru susitarimu, tel. +37065575122, +37067854654.

Renginiai:

2014-08-12 18:00 “Malonioji 6”

Parodos atidarymas

Koncertas vandeniui

 

 2014-08-13 20:00 Kirtimų kultūros centras

Koncertas

10 Lt

 

2014-08-14 18:00 “Malonioji 6”

Kenny Wollesen įvykis

“Performance for Drums, Speak & Spell & Dream Machine”

 

2014-08-19 18:00 “Malonioji 6”

Sean Francis Conway įvykis

Daliaus Naujokaičio – Naujo ir Laimos Griciūtės įvykis