.
2014    09    29

Pokalbių ciklo „Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ paskaita „Architektūros edukacija visiems!“ NDG

artnews.lt

teenagers planning

Spalio 2 d., ketvirtadienį, 20 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) įvyks antrasis ciklo „Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ pokalbis – „Architektūros edukacija visiems!”.  Jį pristatys architektė iš Suomijos – Pihla Meskanen.

Pihla Maskanen yra viena iš Arkki architektūros mokyklos, skirtos vaikams ir jaunimui, įkūrėja bei direktorė jau 20 metų. Deklaruodama, kad piliečių edukavimas ir įtraukimas į architektūros procesus leidžia visuomenei priimti geresnius sprendimus dėl mūsų aplinkos kūrimo, Pihla Meskanen yra aktyvi architektūros edukacijos propaguotoja.

Arkki organizuoja architektūros užsiėmimus vaikams ir jaunimui, norėdami inspiruoti jaunus žmones tam, kad jie darytų įtaką ir aktyviai dalyvautų materialios aplinkos vystyme nepriklausomai nuo jų būsimos profesijos. Pokalbio metu Pihla pristatys Arkki mokyklos edukacinę programą bei įgyvendintus projektus, kuriuose vaikai padarė įtaką aplinkos kūrimui.

„Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ – tai tryliktas ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO paskaitų ciklas. Tęstinis įkvepiančių pokalbių renginys su išskirtiniais pašnekovais iš užsienio ir Lietuvos yra skirtas ugdyti humanišką, jautrią, mąstančią ir įžvalgią asmenybę. Daugiau informacijos ir video įrašus iš jau praėjusių paskaitų ciklų galite rasti http://archfondas.lt/lt/pokalbiu.

 Paskaita vyks anglų kalba. Renginys nemokamas. Paskaitą organizuoja Architektūros fondas. Tryliktojo ciklo kuratoriai – Ieva Saldauskaitė ir Margarita Kaučikaitė. Paskaita organizuojama bendradarbiaujant su Nacionaline dailės galerija.