.
2009    08    26

Paskutiniojoje Edu-thlon paskaitoje - David Ellis apie santūrumą ir pasaulio pabaigą

artnews.lt

Į paskutinįjį „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektų ciklo „Europos menų mokykla“ viešų meno seminarų ciklo „Edu-thlon“ susitikimą kviečiami menui neabejingi kūrėjai, norintys sudalyvauti britų rašytojo David Ellis anti-paskaitoje/performanse „Santūrumas: pasaulio pabaigai skirtos atsiprašymo istorijos“.

Ineraktyvių „Edu-thlon“ paskaitų ciklą užbaigs Londone gyvenantis rašytojas ir kuratorius D. Ellis, kartu su BBC rašytoju Hattie Naylor įkūręs milžinišką galvosūkių pasaulį „Puzzle club“.

Kūrybinės karjeros metu lektorius aktyviai bendradarbiavo su tokiais menininkais kaip Jonas Mekas, Ben Northover, Louis Bennasi, Andrea Dworkin, Ken Hollings, Richard Kilgour, Stephen Barber, Angelo Madonna, Nitin Chandra Ganatra, Alaknanda Samartha, Simon Tyszko.

Edukacinės krypties projektas „Edu-thlon“ – tai viešų meno paskaitų ciklas. Seminarus veda garsiausi meno ir kultūros tyrėjai, meno kritikai, teoretikai iš užsienio. „Edu-thlon‘as“ yra terpė aktualioms diskusijoms meno temomis ir meno teorijos pažinimas. Šios viešos paskaitos – viena iš retų galimybių neformalioje aplinkoje susitikti menininkams ir plačiajai visuomenei.

Nemokamos paskaitos kiekvieną savaitę vyksta anglų kalba Vilniaus dailės akademijos patalpose, Malūnų g. 3, kur „Art-o-thlon“ meninių dirbtuvių celėse jaunieji menininkai kuria ir kristalizuoja savo idėjas.

Rašytojo David Ellis anti-paskaita/performansas apie santūrumą ir pasaulio pabaigą („Reticence: Sorry strategies for the End of the World“) vyks šį trečiadienį, 18 val. VDA Naujųjų rūmų dirbtuvėse, Malūnų g. 3, Vilniuje.