.
2014    09    10

Paskaita „Filantropija bei mecenavimas pelno nesiekiančių organizacijų sektoriuje JAV“ NDG

artnews.lt

pc_logo_a

Rugsėjo 10 d., trečiadienį, 18 val., Nacionalinė dailės galerija Vilniuje (Konstitucijos pr. 22)  kviečia į paskaitą „Filantropija bei mecenavimas pelno nesiekiančių organizacijų sektoriuje JAV“, kurią skaitys Filadelfijos Spausdinto meno centro direktorė Elizabeth F. Spungen.

Paskaitoje viešnia aptars JAV įprastas finansinės paramos paieškos strategijas, pasitelkdama JAV pelno nesiekiančių organizacijų veiklos bei savo asmenine – kuratorės, meno kritikės bei vizualiųjų menų organizacijos vadovės patirtimi. E. Spungen taip pat pristatys Filadelfijos Spausdinto meno centrą, kitais metais švenčiantį savo gyvavimo šimtmetį – seniausią organizaciją JAV, dirbančią su spaudiniais (grafika ir fotografija).

Nuo 2006 m. E. Spungen vadovauja Filadelfijos Spausdinto meno centrui. Ji yra baigusi meno istorijos bakalauro ir magistro studijas Pensilvanijos universitete ir visą savo profesinį gyvenimą dirbo Filadelfijoje vizualiųjų menų srityje.

Vadovaujant E. Spungen, Filadelfijos Spausdinto meno centrui buvo skirtos įvairios asmeninės ir institucinės meno vertybių dovanos bei apdovanojimai, įskaitant Jensen Bryano vardo kuratorinę poziciją, Andy Warholo fondo apdovanojimą už Vizualiųjų menų programas, Williamo Penno fondo, Pew Meno ir paveldo centro bei Nacionalinio JAV meno paramos centro apdovanojimus. E. Spungen dėka Filadelfijos Spausdinto meno centre buvo atkurta aukšta menininkų atstovavimo kultūra. Ji dažnai dalyvauja įvairiose meno ir kultūros tarybose, yra daugelio konkursų ir parodų žiuri narė bei dažnai kviečiama kaip meno kritikė į įvairias regioninių ir valstybinių organizacijų meno programas. E. Spungen kuravo šiuos meno projektus: „Black Pulse: Doug + Mike Starn“ (2007); „Nakazora: space between sky and earth: Masao Yamamoto“ (2008); retrospektyvą „Silver Mine: Robert Asman“ (2011-2012); ir „Matt Neff: Second“ Sight (2014).

E. Spungen yra Filadelfijos kultūros fondo tarybos, Niu Džersio valstybinės meno tarybos, „The Photo Review Long Range“ planavimo komiteto narė, Arkadijos universiteto meno galerijos patarėjų tarybos narė, ir Česterio „Springs Studio“ direktorių tarybos narė. Ji dirbo kuratore Šiuolaikinio meno institute, „The Fabric“ dirbtuvėse ir muziejuje bei Bryn Mawr kolegijoje. Nuo 2002 m. iki 2006 m. ji vadovavo Liz F. Spungen dailės studijai, kurioje buvo pristatomi dailės darbai ant popieriaus iš Filadelfijos valstijos.

Paskaita vyks anglų kalba. Įėjimas į paskaitą nemokamas.