.
2014    11    27

Paroda „POSTIDĖJA III. PLOTAS“ Vilniaus grafikos meno centre

artnews.lt

 POSTIDEJA III

Gruodžio 2 d., antradienį, 18 val.  Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėse pristatoma paroda „POSTIDĖJA III. PLOTAS“.

POSTIDĖJA III. PLOTAS yra tęstinis projektas, pristatantis aktualias meno tendencijas per moters suvokimo prizmę. Tai šiuolaikinių menininkių paroda, išryškinanti kūrybinių strategijų raiškos skirtumus ir analizuojanti kultūrines moteriškumo“ konstrukcijas per santykį su biografija ir aplinka.

Parodos pavadinimas PLOTAS nurodo erdvę ir horizontalią dominantę, akcentuojant paviršiaus (ati)dengimą, nematomų, vidinių erdvių tyrinėjimus, privatumo ir viešumo išvertimus. Kartu PLOTAS turi ir partizaninę emancipacijos reikšmę – kaip iš paauglystės pažįstamas laisvas plotas“, kuriame nėra taisykles diktuojančių, vertinančių ir baudžiančių Tėvų. PLOTAS yra maištas prieš hierarchinę sistemą siekiant įvietinti oficialiai konjunktūrai oponuojančias individualias patirtis.

Parodoje dalyvauja Jurga Barilaitė, Eglė Ridikaitė, Laisvydė Šalčiūtė, Paulina Eglė Pukytė, Laura Zala, Eglė Gineitytė, Beatričė Vanagaitė su Ernesta Vala, Cooltūristės kartu su Inga Erdmane, Carolina Trigo ir architektė Julija Reklaitė. „Laisvame plote“, kuris bus tarsi paroda parodoje, vyks performansai, skaitymai, laisvos improvizacijos.

Laima Kreivytė

Paroda veiks iki gruodžio 20 d.