.
2015    04    09

Paroda „Mano kiemas“ Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Tadas_Kazakevicius

Nuo balandžio 10 d. Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2, Kaunas) pradeda veikti Donato Stankevičiaus kuruota paroda „Mano kiemas”.

Parodoje eksponuojamų darbų autoriai:

Andrius Mamontovas

Boris Taskov

Dainius Stubra

Giedrius Petrauskas

Petras Saulėnas

Tadas Kazakevičius

 

Balandžio 23 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. vyks parodą lydintis renginys –susitikimas su darbų autoriais bei koncertas.

Fotografijos paroda „Mano kiemas” drauge suburia saviraiškai analoginę fotografiją pasirinkusius asmenis. Nepaisant to, kad daliai jų fotografija tėra hobis, visus juos sieja itin įdėmus žvilgsnis į supančią aplinką ir gilus bei nuoseklus jos tyrinėjimas. Galiausiai paaiškėja, jog rasti atsakymai būna ne tiek apie ją – aplinką –, kiek apie pačius save. Tad pavadinimas „Mano kiemas” šiuo atveju labiau nusako ne vietą, bet tam tikrą būseną, kuomet norisi analizuoti ir išreikšti save per supančią aplinką, atrandant tam tinkamiausias formas bei būdus. Ilgainiui atsiranda suvokimas, kad tas „kiemas” visada egzistuoja, jis niekuomet neišnyksta, o tik keičiasi kartu su pačiu žmogumi, įsileidžiančiu į save vis naujus dalykus ir taip plečiančiu tą savo tariamą „kiemą”.

Šia paroda taipogi keliamas klausimas, kuo šiuolaikiniam žmogui – žmogui, kuris jau turi galimybę rinktis – svarbus analoginis procesas; koks skirtumas tarp analoginio ir skaitmeninio procesų rezultato prasme? Gal tai tik dar vienas šiuolaikinės visuomenės fetišas? O gal sidabro druskų pagalba maskuojami idėjiniai trūkumai? Ne ką mažesnę svarbą čia užsima laiko dėmuo, mat jis atskleidžia, koks tuomet tas žmogus buvo, kas jam rūpėjo, kiek šio brangaus matavimo vieneto jis paskyrė vaizdo fiksavimui ar galvojimui apie jį.

Įėjimas nemokamas.

Paroda veiks iki gegužės 3 d.