.
2015    07    23

Paroda „3 + 6. Jaunas trijų šalių menas“ KKKC Parodų rūmuose

artnews.lt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai (Didžioji Vandens g. 2) tęsia pažintį su trijų šalių – Lietuvos, Vokietijos ir Švedijos – jaunaisiais kūrėjais. Liepos 24 d., penktadienį, 17 val. atidaroma tradicinė paroda „3 + 6. Jaunas trijų šalių menas“ šiemet pasipildė dar trijų  menininkų kūriniais.

Tęstinis projektas, skirtas jauniesiems kūrėjams, jau aštuonerius metus sieja Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusias meno institucijas: Klaipėdos kultūrų komunikacijų centrą, Ahrenshope (Vokietija) veikiančius menininkų namus „Lukas“ ir Malmės KKV Grafikos studiją (Švedija). Šiemet projektas peržengia anksčiau užsibrėžtas trijų menininkų iš trijų šalių ribas ir pristato dvigubai daugiau jaunųjų kūrėjų.

Lietuvai šiais metais atstovauja klaipėdiečiai Simas Žaltauskas ir Viktorija Dambrauskaitė, Vokietijai – Greifsvaldo atstovės Sarah Fischer ir Paula Gau, Švedijai – Carl Johan Wirsell ir Zardasht Faraj iš Malmės. Šiemetinėje grupinėje parodoje jaunieji menininkai pristato tapybos, grafikos darbus, fotografijas, piešinius bei iliustracijas.

Nuo 2008 m. rengiamas projektas, anksčiau vadinęsis „3 + 3. Jaunas trijų šalių menas“, 2015 m. pasipildė dar trimis autoriais ir transformavosi į kilnojamąją parodą „3 + 6. Jaunas trijų šalių menas“. Gegužės mėnesį ji buvo eksponuota Ahrenshope (Vokietija), po Klaipėdos paroda keliaus į Švediją ir bus pristatyta Malmės KKV Grafikos studijoje.

Projekte jau yra dalyvavę Lietuvos menininkai Jolanta Tubutytė (2008), Gytis Skudžinskas (2009), Neringa ir Mindaugas Bumbliai (2010), Gintarė Radvilavičiūtė (2011), Justina Jasinevičiūtė (2012), Rodion Petrov (2013).

Paroda veiks iki 2015 m. rugpjūčio 16 d.