.
2014    01    09

Nidos meno kolonija kviečia teikti paraiškas menininkų rezidencijoms, kuruotų rezidencijų projektams ir praktikai 2014-2015-iems metams

artnews.lt

0 nida art colony

Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija (toliau – NMK) priima pradedančių ir patyrusių menininkų, dizainerių, architektų, kuratorių ir menotyrininkų/meno kritikų/rašytojų/filosofų ateinančioms (2014-2015 m.) paraiškas rezidencijoms Baltijos jūros pakrantėje, Kuršių nerijos nacionaliniame parke.

NMK rezidencijos tinkamiausios ieškantiems ramybės ir profesinės paramos,  reikalingos kritiniam mąstymui, kūrybiniam procesui, tyrimams, eksperimentams, meno kūrinių produkcijai, mainams ir bendradarbiavimui su kitais menininkais, o taip pat tiems, kuriems reikia didelės studijos ar įspūdingos atviros erdvės – kolonija yra įsikūrusi vos už 600 m nuo smėlio kopų ir Baltijos jūros pakrantės. Rezidentams gali būti naudingi ir susitikimai su vizituojančiais dėstytojais ir studentais bei galimybė naudotis daugiau negu 10-čiaįvairių dirbtuvių Vilniaus dailės akademijoje, Vilniuje. Kiekvieną iš penkių rezidencijų sudaro dviaukštė 65 kv. m. erdvė su visais būtinais patogumais.

Daugiau informacijos apie NMK vykdomas veiklas rasite NMK Facebook paskyroje ir skiltyse „Projektai“ bei „Parodos“ nidacolony.lt tinklapyje. Jei norite geriau suprasti ir pajusti kolonijos gyvenimo ritmą bei susipažinti su čia rezidavusių menininkų darbais, kviečiame pavartyti kas pusmetį leidžiamą Nidos meno kolonijos žurnalą.

Teikiant paraiškas prašome vadovautis paraiškų teikimo tvarka.

REZIDENCIJOS nuo 2014 m. birželio iki 2015 m. gegužės

Rekomenduojama rezidencijos trukmė – 2 mėnesiai; galima rezidencijos trukmė – nuo 1 iki 4 mėnesių.

Šiuo metu Nidos meno kolonija stipendijų neteikia; atrinktiems kandidatams išsiunčiamas laiškas ar rekomendacija, reikalinga individualioms stipendijos paieškoms. Studijos ir gyvenamojo ploto nuoma yra 412 EUR/mėn (birželis-rugsėjis) arba 312 EUR/mėn. (spalis-gegužė), į nuomą įskaičiuoti visi komunaliniai mokesčiai, naudojimasis kolonijos turima technine įranga, Wi-Fi, bendrosiomis erdvėmis ir dviračiais.

ŽIEMOS REZIDENCIJOS 2014 M.  VASARĮ

NMK siūlo keletą paskutinės minutės žiemos rezidencijų sausio ir vasario mėnesiais. Ar kada nors matėte sniegą vasaros kurorte? Ar kada dalyvavote poledinėje žūklėje ant Kuršmarių ledo? Skubėkite teikti paraiškas – nėra jokio deadline’o – stipriai motyvuotus kandidatus su patraukliu portfolio kviesime iškart. Studijos ir gyvenamojo ploto nuoma yra 312 EUR/mėn.

KURUOTOS REZIDENCIJOS

2014 m. spalio-lapkričio mėnesiais NMK planuojama vykdyti kuruotas dviejų mėnesių trukmės rezidencijas. Paraiškų teikimo tvarka ir terminai bus skelbiami NMK tinklapyje – sekite naujienas.

KURATORIŲ PASIŪLYMAI

Tebegalioja kvietimas kuratoriams, kurie galėtų pasiūlyti ir įgyvendinti teminės rezidencijos projektų Nidos meno kolonijoje arba kuruoti buvusių (iš archyvo) bei dabartinių rezidentų darbų parodą. Daugiau informacijos – NMK tinklapio skiltyje „Curatorial Residencies“.

KVIETIMAS DALYVAUTI SIMPOZIUME „INTERFORMATAS: SMĖLIO IR VANDENS EKOSISTEMŲ FLUXUS*

2014 m. gegužės 22-25 d., Nida, Lietuva

Šis tarptautinis simpoziumas yra techno-ekologijų projekto, įgyvendinamo kartu su RIXC(Latvija), dalis. 2014-ais metais vyksiančio simpoziumo metu bus gilinamasi į smėlio ekosistemos, gėlo bei sūraus vandens ir žmogaus tarpusavio ryšių temas, pasitelkiant diskusijos, paskaitos, performanso, įvietintų meno kūrinių, kūrybinių dirbtuvių ir kolektyvinių vakarienių formas. 30-40 simpoziumo temas atliepiančių profesionalų susirinks Nidos meno kolonijoje, kur tris dienas intensyviai dirbs ir dalinsis patirtimis bei žiniomis. Paraiškas teikti kviečiami menininkai, kuratoriai, mokslininkai, tyrėjai ir tarpdisciplininių sričių atstovai. Atrinktiems dalyviams bus komensuojamos kelionės išlaidos (iki 350 EUR), apgyvendinimas ir maitinimas. Prieš siunčiant paraiškas prašome peržiūrėti simpoziumoraktažodžių, klausimų bei pagrindinių temų sąrašą.

*Angliškas pavadinimas INTER-FORMAT SYMPOSIUM ON FLUX OF SAND AND AQUATIC ECOSYSTEMS, kuriame siekiame išlaikyti žodžio FLUX dviprasmybę: tiek tiesiogine prasme „tėkmė”, tiek su nuoroda į tarpdisciplininio ir tarpformatinio meno judėjimofluxus istoriją.

Simpoziumo kuratoriumas: Rasa ir Raitis Šmits (RIXC, LV), Andrew Gryf Paterson (Pixelache, SCO/FIN), Erich Berger (Finnish Society of Bioart, AT/FI), Satellietgroep (NL), Vytautas Michelkevičius (NAC, LT).

KVIETIMAS ATLIKTI PRAKTIKĄ

NMK ieško praktikanto(-ės), kuri(s) galėtų padėti įgyvendinant NMK menininkų rezidencijų programą. Daugiau informacijos rasite skiltyje „Internships“.

Visas paraiškas prašome siųsti elektroniniu paštu info@nidacolony.lt, laiško temos laukelyje įrašant raktinį žodį (rezidencija, žiemos rezidencija, simpoziumas, praktika).

NMK informaciniai partneriai: www.echogonewrong.comwww.artnews.lt,www.neringafm.lt.