.
2011    02    23

Nidos meno kolonija kviečia į atvirų durų savaitę

artnews.lt

Kovo mėnesį atsidaranti Nidos meno kolonija (NMK) siekia tapti tarptautine menininkų, kuratorių ir tyrėjų susitikimo vieta. Tai Vilniaus dailės akademijos iniciatyva, kurios tikslas – skatinti tarptautiškumą ir inovacijas mene ir edukacijoje.Kolonijoje ištisus metus veiks penkios menininkų rezidencijos, be to, čia bus galima apgyvendinti iki 63 renginio dalyvių. Kolonijoje sudarytos sąlygos rengti parodas, konferencijas (iki 100 žmonių), seminarus, susitikimus, kūrybines dirbtuves, koncertus ir kitus kultūros bei edukacijos renginius.

Norintiems susipažinti su kolonija ir jos sąlygomis gegužės 10-15 d. rengiama atvirų durų savaitė.
Šios savaitės rengėjai kviečia kultūros vadybininkus, kuratorius, menininkus ir kitus iniciatyvius kultūrininkus atvykti ir keletą dienų nemokamai apsistoti kolonijoje ir susipažinti su galimybėmis čia organizuoti įvairius renginius. Tą savaitę vakarais bus rengiami idėjų baseinai, kur svečiai pristatys savo veiklas ir produktus (foto-, video-, audio- ir kt. medžiagą) vieni kitiems bei Nidos bendruomenei. Pirmąją veiklos savaitę kolonija taps aktyvia idėjų gimimo ir naujų bendradarbiavimo galimybių vieta.

Susidomėję kviečiami registruotis iki balandžio 28 d., pranešdami atvykimo datą, svečių pavardes ir atsivežamos medžiagos pobūdį el. pašto adresu vytautas@nidacolony.lt (Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam’o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai).

Nidos kolonijos komanda taip pat kviečia organizacijas, menininkus ir kuratorius teikti renginių paraiškas nuo 2011 m. kovo 21 d. iki  rugsėjo 30 d. vyksiantiems renginiams. Paraiškos teikiamos užpildžius renginių patalpų rezervacijos anketą ir išsiuntus ją el. paštu vytautas@nidacolony.lt  iki 2011 vasario 28 dienos. (Renginių patalpų rezervacijos anketą galima parsisiųsti čia.)

Paraiškas bus galima teikti ir pasibaigus nurodytam terminui, t. y. ištisus metus, jei bus likę laisvos vietos.

Lietuvos ir užsienio kultūros ir edukacijos institucijoms, nepriklausomiems kultūros vadybininkams ir kuratoriams bei vietinėms Neringos organizacijoms kolonija siūlo gerokai žemesnes nakvynės ir patalpų nuomos kainas (dokumente esantis 2 kainų stulpelis).

Jei NMK nevyksta kultūros ir švietimo institucijų organizuoti renginiai, patalpos gali būti išnuomotos kita veikla užsiimančioms institucijoms.

Daugiau informacijos www.nidacolony.lt