.
2010    03    08

Nacionalinėje dailės galerijoje - diskusijų ciklas „Menas prieš diskriminaciją“

artnews.lt

ndg fasadas
Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) tęsia diskusijų ciklą „Menas prieš diskriminaciją“, kuris yra „Savaitės prieš rasizmą ir kitas nepakantumo formas“ dalis.

Primename, jog „Savaitės prieš rasizmą ir kitas nepakantumo formas“ orientacija – ne į siauro profilio teisines diskusijas, o į tarpdisciplinines neformalias diskusijas, a la political cafe, kurių metu įvairių sričių specialistai bei kiti visuomenei svarbūs žmonės dalytųsi mintimis kaip žmogaus teisės persmelkia visas gyvenimo sritis, atsisipindi mene – tiek menas, kuriamas siekiant išreikšti socialinius politinius įsitikinimus (šiuo atveju žmogaus teisių), tiek sukurtuose meno kūriniuose įžvelgiama žmogaus teisių vertybių išraiška.

Kovo 9 d., antradienį:

16.30 val. auditorijoje – diskusijų ciklas „Menas prieš diskriminaciją“
Diskusija „Menas ir politika“. Moderatoriai: menotyrininkė dr. Skaidra Trilupaitytė ir politologas doc. dr. Lauras Bielinis. Diskusijos  ašis -klausimai, kokią funkciją meno kūrinys gali atlikti tiesos atžvilgiu. Ar meno kūrinys pastiprintai teigia/neigia politines realijas/poreikius? Ar gali meno kūrinys atspindėti visai visuomenei svarbią tiesą? Ar meno kūrinys gali būti paveikesnis už politines tiesas, ideologijas? Kodėl kartais bijomasi politinio meno? Potemės: a) menininko padėtis, beteisiškumas b) tendencingas realybės vaizdavimas – manipuliacija visuomenės nuomone.
Organizatoriai: Žmogaus teisių stebėjimo institutas, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.
Įėjimas nemokamas. Renginio trukmė – 2 val.

Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, įėjimas į Nacionalinę dailės galeriją nemokamas. Galerijos darbo laikas kovo 11-ąją – 11.00–18.00.

Nacionalinėje dailės galerijoje šiuo metu veikia XX a. Lietuvos dailės ekspozicija.
Penktojoje salėje kovo 5 d.–balandžio 4 d. veiks Birutės Žilytės personalinė paroda „Skaidri tamsa“.
Vienuoliktoje salėje eksponuojamos fotografijos iš Aleksandro Macijausko fotografijų serijos „Demonstracijos“ (1965–2004).