.
2014    08    18

Mildos Laužikaitės ir Sauliaus Leonavičiaus projektas „TU TAIP GRAŽIAI ATRODAI DABAR. 2012 08 22” LTMKS Projektų erdvėje „Malonioji 6”

artnews.lt

tu taip graziai atrodai dabar

Rugpjūčio 22 d., penktadienį, 18 val. LTMKS Projektų erdvėje „Malonioji 6” pristatomas  jaunų LTMKS menininkų, Mildos Laužikaitės ir Sauliaus Leonavičiaus, projektas „TU TAIP GRAŽIAI ATRODAI DABAR. 2012 08 22”.

Kartais pamiršti, ką buvai sugalvojęs, sustoji pakeliui, vidury geros kelionės, apverti prasmingą dalyką aukštyn kojom,- su meile ir atidumu, švelniai, savaime ar grubiai, nematant, kartais apglėbi patį blogai, leidi formai laisvai vaikščioti po kambarį, pats pamiršti savo vardą ir džiaugies, kad grožis nusivalė rimtą veidą, minkštai nusišypsojo, atverdamas tavo širdį visam kam. M. L.

Kartais pasimatydavom muziejuose, kartais galerijose, akademijose, bienalėse, kaskart, kad parašytume pasiūlymą parodai, kūriniui, kažkam. Mūsų susitikimų atsitiktinumai būdavo kažkieno kito projektas ar plano dalis. Bendradarbiavimo dramos ir eilėraščiai tarp jos, jo ir institucijos. Vienos vasaros kelionė kartu baigėsi, kuomet tos institucijos tapo tik mirgėjimu už nugaros. Visa, kas liko – tai liudijimai to, ko niekas niekam nežadėjo. S. L.

Milda Laužikaitė yra Vilniaus dailės akademijoje diplomuota grafikė ir medijų menininkė, vizualų meną suvokianti per muzikinių bei poetinių patirčių prizmę bei šamanizmo praktikas, pastaruoju metu aktyviai dalyvaujanti tarptautiniuose muzikiniuose projektuose.

Saulius Leonavičius yra tarpdisciplininis meninkas, savo darbuose besikreipiantis į institucines meno kūrinio sukūrimo priežastis. Intervencija ir apropriacija yra dažniausios strategijos, kuriomis jis siekia dekonstruoti meno lauko gramatiką, būti savireflektyviu ir savikritišku. Saulius yra baigęs studijas Vilniaus dailės akademijoje ir jau kuris laikas dalyvauja šiuolaikinio meno parodose ir projektuose Lietuvoje bei svetur.

Paroda veiks iki rugpjūčio 29 d. atskiru susitarimu, tel. +37060071835.