.
2013    05    21

Menininkų rezidencija Liuksemburge kviečia teikti paraiškas menininkams iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Maltos ir Kipro

artnews.lt

ccrn_night

Europos investicinio banko inicijuota rezidencijos programa Liuksemburge šiemet teikia prioritetus menininkams iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Maltos ir Kipro.

Atrinktasis/oji menininkas/ė turės galimybę dirbti su mentoriumi – žymiu lenkų menininku Mirosław Bałka,  kurio kūriniai yra tokiose pasaulinėse meno kolekcijose kaip MoMA (Niujorkas), Tate Modern (Londonas), Museum of Contemporary Art (Los Andželas) etc.

Teikiantys paraiškas menininkai turi būti nevyresni nei 35 m. ir gerai išmanyti anglų kalbą. Projektas siūlo įdomias perspektyvas bei palankias finansines sąlygas.

Europos investicinis bankas dengia menininko/ės kelionės išlaidas į ir iš Liuksemburgo. Reziduojantis/-i menininkas/ė taip gaus 100 eurų per dieną stipendiją, o rezidencijos pabaigoje – 1 500 eurų užmokestį.

Rezidencija truks 4-6 savaites. Atrinktajam/-ajai menininkui/-ei bus suteikta gyvenamoji/darbo vieta, esanti Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster, kultūrisškai turtingame Grund Liuksemburgo rajone. Rezidencijos pabaigoje Europos investicinis bankas taip pat svarstys galimybę įsigyti menininko/ės kūrinį.

Daugiau informacijos apie konkursą ir paraišką galima rasti čia.

Paraiškos teikimo terminas: gegužės 24 d.