.
2008    10    21

Lietuvos menininko kūrinys greta žymiausių pasaulio kurėjų darbų

artnews.lt

Spalio 10 dieną Salamankos šiuolaikinio meno centre, Ispanijoje, atsidarė tarptautinė paroda „Rock my religion”, nagrinėjanti sąsajas tarp šiuolaikinio meno ir roko muzikos istorijos. Šioje parodoje greta visiems puikiai pažįstamų menininkų – Andy Warhol, Yoko Ono, Robert Frank, Joseph Beuys, Robert Mapplethorpe ir kitų – pristatoma ir lietuvių menininko Ugniaus Gelgudos audiovizualinė instaliacija „Žalgiris”.

Kūrinys, nagrinėjantis kolektyvinės tapatybės, subkultūrų bei tautinio identiteto problemas, jau dalyvavo Šiuolaikinio meno centro parodoje, galerijos „Vartai” pristatytas prestižinėje tarptautinėje meno mugėje „Art Cologne”, Open Space programoje.

Šiemet tai jau yra trečiasis kartas, kai autorius pristatomas Ispanijoje. Vasario mėnesį galerija „Vartai” U. Gelgudos audiovizualinę instaliaciją „Trintis” pristatė vienoje didžiausių pasaulio meno mugių ARCO Madride.

Šioje mugėje autoriaus kūryba sulaukė didžiulio meno specialistų susidomėjimo, ir jau po poros mėnesių menininkas buvo pakviestas dalyvauti tarptautiniame fotografijos festivalyje SCAN Taragonoje. Čia jis vėl pristatė savo darbą „Žalgiris”, kurio dėka jis ir atsidūrė greta žymiausių pasaulio menininkų.