.
2010    08    08

Lietuvių menininkai laukiami Berlyne

artnews.lt

Asta Ostrovskaja two

Rugpjūčio 6 d. Berlyno galerijoje Galerie im Regierungsviertel /THE FORGOTTEN BAR  pristatyta grupinė lietuvių menininkių paroda „Nature morte, kurioje dalyvauja Asta Ostrovskaja, Ingra Miler, Joskaudė Pakalkaitė, Akvilė Misevičiūtė. Kuratorė: Justė Kostikovaitė.

Natiurmortas kaip vizualinio meno žanras yra negyvų daiktų vaizdavimas, tačiau parodoje jis tampa probleminiu lauku. Natiurmorto kontekste menininkės ironiškai eksperimentuoja su gyvosios/negyvosios gamtos sąvokomis.

Ši paroda žymės „CAN“ projekto pradžią.„CAN” – tai menininkų rezidencijų bendradarbiavimas, kurio metu menininkai kviečiami iš Lietuvos i Berlyną ir iš Berlyno į Lietuvą.  Rezidencijos – tai darbo sąlygų sudarymas profesionaliems menininkams ir kitų meno sričių specialistams bei kultūros darbuotojams. Dalyvaujančios rezidencijos –  „Tulips&Roses“ rezidencija Trakuose bei „GlogauAIR“ Berlyne.

„Projektu „CAN“ siekiame skatinti tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą, planuojame ne tik rengti parodas bei apgyvendinti menininkus, bet ir rengti  kūrybines dirbtuves“ – sako projekto sumanytoja, Justė Kostikovaitė.

Pirmos menininkės, atvyksiančios į Berlyno rezidenciją – Asta Ostrovskaja ir Elina Kiričenko.