.
2016    01    12

Leono Katino kūrybos albumo ir knygos „Menas ir pinigai. Apybraižos apie meno rinką“ pristatymas galerijoje „Kunstkamera“

artnews.lt

Leonas Katinas

Sausio 15 d. (penktadienį) 13  val. galerijoje „Kunstkamera“ (Ligoninės g. 4, Vilniuje) vyks  spaudos konferencija, kurioje bus pristatomos dvi naujos Meno rinkos agentūros išleistos knygos: Leono Katino kūrybos albumas „Tapyba medžių paunksmėje “ ir  trijų autorių (S. Makselienės, E. Parulskio, A. P. Virbickaitės) knyga „Menas ir pinigai. Apybraižos apie meno rinką“.

 Iškilaus lietuvių tapytojo Leono Katino (1907–1984) retrospektyvinis kūrybos albumas „Tapyba medžių paunkmėje“ pristato įvairius jo kūrybos laikotarpius. Leidinyje pateikiama autoriaus biografija, archyvinės nuotraukos ir daugiau nei 130 jo darbų iliustracijų. Leonas Katinas nuėjo vingiuotą kūrybinį kelią nuo postimpresionizmo, per soc. realizmą iki grynosios abstrakcijos – visa tai atsispindi vieninteliame iki šiol šio autoriaus kūrybos albume.

Trijų autorių (S. Makselienės, E. Parulskio, A. P. Virbickaitės) apybraižoje „Menas ir pinigai. Apybraižos apie meno rinką“ aptariami įvairūs tiek Lietuvos, tiek pasaulinės meno rinkos aspektai: meno kūrinio vertė, meno rinkos dalyviai, kolekcijos formavimo principai. Knygoje gausu praktinės informacijos ir įdomių faktų. Trijų menotyrininkų žaismingu stiliumi parašyta knyga leidžia pažiūrėti į meno rinką iš įvairių perspektyvų ir yra skirta ne tik meno kolekcininkams, bet visiems meno mylėtojams, norintiems suvokti, kaip funkcionuoja meno rinka XXI a.

Abi knygas galima įsigyti galerijoje „Kunstkamera“.