.
2010    04    12

Lentynose - Douglas Crimp „On the Museum's Ruins“

artnews.lt

douglas crimp

Artnews.lt startuoja dar viena nauja skiltis – lentynos. Joje, kaip jau tikriausiai supratote, bus galima sužinoti, kokie gi naujausi meno leidiniai pasiekė kelis tokiais leidiniais prekiaujančius Vilniaus knygynus.

Pirmoji knyga, kurią pristato ir kurią itin rekomenduoja įsigyti „Daiktų viešbutis“, įsikūręs Šiuolaikinio meno centro foje (Vokiečių g. 2, Vilnius) yra žymaus amerikiečių meno istoriko, kuratoriaus ir rašytojo Douglas Crimp esė „On the Museum’s Ruins“.

Kas nustato meno kūrinio reikšmę? Ar ji egzistuoja tik meno kūrinyje, per visą jo gyvavimo laikotarpį? Ar ji yra nuolatos palaipsniui konstruojama ir permąstoma priklausomai nuo išorės, per kūrinio pristatymą? Istorinis poslinkis nuo savarankiško modernistinio objekto iki posmodernistinės
institucijų kritikos, nuo meno kūrinio iki diskursyvaus konteksto, tai yra Douglas’o Crimp’o esė ir Louise Lawler fotografijų temos.
Autorius pasirinkęs muziejaus kaip meno modernizmo mokymosi instituciją, apžvelgia jo istorinę kilmę ir šiuolaikines transformacijas. Naujoji postmodernizmo paradigma yra tobulinama per plačiai suprantamą meno praktikos analizę: ne tik per menininkų praktiką, bet taip pat ir per
tarptautinių parodų kritikų bei kuratorių veiklą ir naujus muziejus.

Šią ir kitas nemažiau įdomias knygas galite įsigyti ŠMC įsikūrusiame „Daiktų viešbutyje“.