.
2014    05    09

Latvijos šiuolaikinio meno centras kviečia į vasaros mokyklą „Ką sako šiuolaikiniai atvaizdai?“

artnews.lt

delta_dream_picnic3

Latvijos šiuolaikinio meno centras kviečia menininkus, kritikus bei kitus meno profesionalus iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos teikti paraiškas į vasaros mokyklą „Ką sako šiuolaikiniai atvaizdai?“. Paskaitos ir susitikimai vyks naujai įkurtoje rezidencijoje Ruckas dvare (Cēsis, Latvija) birželio 7-12 dienomis.

Paskaitų centrinė tema – naratyvo formos mene ir (kon)tekstualumas, pasakojimo ir jo struktūros santykis bei jo ryšys su naujausiais procesais ir srovėmis šiuolaikiniame mene. Naratyvo formos bus analizuojamos iš įvairių žiūros taškų: menininko, kuratoriaus, agento ir kritiko. Dalyviai turės progą juos nagrinėti intensyvios teoretinės ir praktinės programos metu – paskaitose, seminaruose, dirbtuvėse, diskusijose bei vystant kūrybinius projektus.

Programą sudarė Latvijos šiuolaikinio meno centro kuratorė Ieva Astahovska. Paskaitas bei dirbtuves ves teoretikai, menininkai ir filosofai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos bei kitų Europos šalių, tarp kurių Jurij Dobriakov, Ainārs Kamoliņš, Flo Kasearu, Zane Kreicberga, Solvita Krese, Kęstutis Kuizinas, Žilvinas Landzbergas, Marko Mäetamm, Katrīna Neiburga, Monika Saukaitė, Krišs Salmanis, Jaanus Samma, Aaron Schuster, Jānis Taurens ir kiti.

Paraiškos priimamos iki gegužės 12 d.

Daugiau informacijos bei paraiškos forma – anglų kalba.