.
2014    09    16

Laisvųjų Kauno archyvų tinklalapio pristatymas Romuvos kino teatre ir ekskursija po bohemiškąsias Laisvės alėjos vietas

artnews.lt

atmintiesvietos

Rugsėjo 19 d., penktadienį, 18 val., Romuvos kino teatre, Kaune, Europos paveldo dienų renginyje bus pristatyti laisvieji Kauno archyvai www.atmintiesvietos.lt. Tinklalapio pristatymo proga renginio dalyviai leisis į neformalią improvizuotą ekskursiją po bohemiškąsias Laisvės alėjos vietas. Ekskursijos metu Kauno bohemos istorijas pasakos skulptorius Robertas Antinis, menotyrininkė Rasutė Žukienė, VDU Menų fakulteto dekanė Ina Pukelytė, istorikas Arvydas Pakštalis.

www.atmintiesvietos.lt – tai interaktyvi Kauno miesto kolektyvinės atminties saugykla, skirta šio miesto mylėtojams ir visiems tiems, kas domisi Kauno istorija ir dabartimi, kam šis miestas tapo svarbia gyvenimo dalimi. Tinklalapio rengėjai nuolat kaupia virtualų Kauno miesto atminties archyvą: fotografijas, filmuotą medžiagą, interviu su miestiečiais, mokslo publikacijas, meninių projektų dokumentaciją. Tačiau didžiausia šios duombazės vertybė – individualūs miestiečių atsiminimai ir pasakojimai. Šios istorijos, dažnai kylančios iš stiprių emocinių patirčių, kaip niekas kitas gali mus susieti su miesto, vietos istorija, praeitį susieti su dabartimi. Tik per pasakojimus miestas tampa gyva atmintimi, o jo erdvės – apgyvendintos.

Atminties duombazes ir tinklalapius turi daugelis pasaulio miestų, kvartalų, bendruomenių, kurias vienija bendra istorinė, kolektyvinė, kultūrinė ar kt. atmintis. Tokio tinklalapio sukūrimas Kaune ne tik leis jos vartotojams kurti jungtis tarp asmeninių patirčių ir miesto kultūros paveldo, bet ir skatins susidomėjimą miesto atmintimi, pasididžiavimą savo miesto istorija.

Jūs galite tapti šio virtualaus archyvo bendraautoriais ir siųskite savo atsiminimus apie jums svarbias miesto vietas, įvykius, šventes ir pan. Atsiminimus galite siųsti adresu info@atmintiesvietos.lt arba pasinaudoti specialiai tam sukurta virtualia anketa.