.
2014    10    07

Kvietimas teikti paraiškas meninei rezidencijai Strasbūre

artnews.lt

 ceaac

Strasbūro klubo merų susitikime 2004 m. gegužės 4-5 d. Strasbūre, buvo pasirašytas raginimas kurti ekonominės ir socialinės sanglaudos politiką. („Strasbūro klubas“ įkurtas 2003 m., Klubo narys yra ir Vilniaus miesto meras). Susitikime Strasbūro miestas pasiūlė narių miestų merams (jų dabar yra 35) plėtoti kultūrinius ryšius per menininkų mainų programas, sudarant galimybę menininkams apsigyventi ir kurti Strasbūre, skiriant jiems stipendijas.

Strasbūro miesto savivaldybės partneriu šiame projekte yra CEAAC (The Europeen d`Actions Artistiques Contemporaines) – Šiuolaikinio meno Europos centras.

 Skelbiame menininkų, norinčių dalyvauti kultūros mainų programoje Strasbūre atranką.

Atranka atvira visiems vizualiųjų menų menininkams: iliustratoriams,   grafikams,juvelyrams, scenografams, piešėjams (drawings),  skulptoriams ir t.t.

            Menininkai kviečiami  2015 m. trims mėnesiams vykti į Strasbūrą kurti. Paraiškų priėmimas iki spalio 24 d.

            Reikalavimai atrankos dalyviams:

    • amžius nuo 25 m. (studentai projekte nedalyvauja);
    • mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą;
    • komunikabilumas, noras bendrauti ir aktyviai dalyvauti kultūros mainuose.

Pasibaigus mainų programai, menininkas turi surengti  parodą.

Pageidautina, kad paroda būtų eksponuojama Strasbūre, tačiau tai nėra privaloma.

Iki 2014 m. spalio 24 d. atrankos dalyvius prašome į Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo,   kultūros ir sporto departamento Kultūros skyrių (Konstitucijos pr. 3, 9 darbo vieta (langelis) pristatyti:

  • gyvenimo ir kūrybinės veiklos aprašymą (CV lietuvių ir anglų kalbomis);
  • fotografijas ( 10 vnt.), pristatančias kūrybinę medžiagą, pateikiamą atrankai;
  • pateikti meno projektą, kuris yra tiesiogiai susijęs su miestu partneriu, siūlomo projekto vizualinis pristatymas (nebus grąžinamas);
  • motyvacinis laiškas, kuriame menininkas nurodo priežastis, kodėl norėtų vykti į Strasbūrą dalyvauti kultūros mainų programoje ( lietuvių ir anglų kalba).

 Projekto organizatoriai nemokamai suteiks dirbtuves kūrybai, apmokės nakvynės išlaidas, skirs 3000 eurų stipendiją trims mėnesiams.

Kelionės bei kūrybos darbų pervežimo į Lietuvą išlaidas apmoka pats menininkas.

 Pastaba: kadangi Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Strasbūru, minėtas projektas rengiamas tarp Vilniaus ir Strasbūro, todėl projekte gali dalyvauti tik Vilniaus menininkai.