.
2011    11    16

KKKC jaunuosius menininkus kviečia teikti paraiškas parodoms

artnews.lt

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras skelbia specialų konkursą menininko karjerą pradedantiems autoriams ar kuratoriams ir kviečia teikti paraiškas parodoms 2012 metams. Meno tarybos posėdžio metu komisija, iš šiam konkursui pateiktų paraiškų, atrinks du nugalėtojus. Jaunojo menininko/kuratoriaus prizas susidarys iš dviejų segmentų. Tai galimybė surengti parodą KKKC Parodų rūmuose bei atrinkto meno projekto ar autoriaus kūrybos katalogo leidyba.

Jaunojo menininko/ kuratoriaus konkurso tikslas – suteikiant sąlygas jauniems kūrėjams pristatyti savo projektus viename didžiausių šalyje veikiančių meno centrų ekspozicinėse erdvėse lengviau integruotis į Lietuvos meno lauką, būti pamatytiems, išgirstiems ne tik meno specialistų, bet ir plačiosios visuomenės. Labai svarbi prizo dalis – KKKC sudaroma unikali autorinio katalogo leidybos galimybė. Leidinys ne tik išsamiai pristatys autorių ar meno projektą, jį įamžins, tačiau bus ir puiki reprezentacinė priemonė, padėsianti menininkui ar kuratoriui įtvirtinti savo pozicijas meno pasaulyje.

Projekte kviečiami dalyvauti visų sričių jauni menininkai bei profesinę karjerą pradedantys kuratoriai (t.y. iki 10 metų kūrybinės veiklos po studijų baigimo). Paraiškos priimamos iki 2011 metų lapkričio 25 d. Paraiškų formos, taisyklės ir patalpų planai skelbiami internete www.kulturpolis.lt.