.
2014    08    26

Kimvi Nguyen paroda „Transient Components“ galerijoje „101“

artnews.lt

Rugpjūčio 26 d., ketvirtadienį, 11 val. VDU menų galerijoje „101“ startuoja menininkės iš Didžiosios Britanijos Kimvi Nguyen projektas „Trumpalaikiai komponentai” („Transient Components“). Paroda bus pristatyta naujose galerijos erdvėse Kauno senamiestyje (Muitinės g. 7), kur neseniai įsikūrė Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakultetas. Parodos atidarymas – rugsėjo 2 d. 17 val., tačiau jos instaliavimo metu menininkė kviečia į site-specific instaliacijų seriją:

Degtukai. Rugpjūčio 26 – 27 d. nuo 11 iki 17 val.
Anglis. Rugpjūčio 28 – 29 d. nuo 11 iki 17 val.
Balionai, oras, kvėpavimas, monetos. Rugsėjo 1 d. nuo 13 iki 17 val.
Parodos atidarymas. Rugsėjo 2 d. 17 val.
Susitikimas su menininke. Rugsėjo 3 d. 14 val.

Medžiagos transformuos parodos erdvę į laikinas instaliacijas, išbandant kiekvienos iš jų galimybes prisitaikyti ir keisti erdvę. Dėl pasirinktų medžiagų trumpalaikiškumo ir kūrinių sąveikos su parodos lankytojais, instaliacijos natūraliai keisis parodos eigoje, perteikdama laiką ir energijos matmenis.

Ši paroda kuriama naudojant medžiagas, atsigabentas menininkės rankiniame bagaže, kartu tai yra projekto autorės nuolatinis tyrimas apie keliavimą ir tai, ką reiškia sukurti meno kūrinį, sąlygojamą apribojimų.

Kimvi Nguyen gyvena ir kuria Vinčesteryje. 2011 m. ji baigė skulptūros bakalauro studijas Vinčesterio meno mokykloje. Menininkė yra aktyvi performanso grupių FORMA ir K+Kproject narė. Jos kūryba apima performansą, skulptūrą, dizainą, amatus ir bendradarbiavimo projektus. Kimvi kuria bendruomenėse, viešosiose erdvėse, bažnyčiose, muziejuose, galerijose, festivaliuose, muzikinius ir edukacinius projektus. Kūryboje ją domina problemų sprendimo būdų ieškojimas. Neretai šios problemos negali būti suformuluotos, kol nėra išspręstos, taigi klausimo suformulavimas tampa atsakymo dalimi. Kimvi kūrybos pagrindas yra idėja, medžiaga ir procesas. „Mane visuomet domina nauji kūrybos būdai ir ryšių su žmonėmis užmezgimas, siekiant sukurti naujus kūrinius, mažus ar didelius“, teigia menininkė.