.
2014    03    24

„Kilometras skulptūros“ šiaurės Estijoje

artnews.lt

Birželio 28 – liepos 13 dienomis šiaurės Estijoje vyks tarptautinė paroda „Kilometras skulptūros“ (KoS) , skirta Rakverės (Rakvere) miesto viešajai erdvei.

KoS yra pirmoji tokio dydžio atviroje erdvėje vykstanti paroda Estijoje, kurios tikslas yra pristatyti ir pasiūlyti naują meno renginių formą Estijos kontekste, kuri sudarytų palankias sąlygas menininkams siekiantiems pristatyti savo kūrybą ir tokiu būdu suteikti postūmį savo karjerai. KoS pristatys meno kūrinius kurtus menininkų iš viso pasaulio, kurie kurs tyrinėdami unikalų Rakverės miesto erdvių ir apylinkių kraštovaizdį. KoS bus išsidėstęs vieno kilometro ilgio pėsčiųjų maršrute kuris prasidės kalvotame pilies kraštovaizdyje virš miesto ir vingiuoja žemyn per urbanistines erdves į vieną iš Rakverės vaizdingų parkų esančių miesto centro vakariniame pakraštyje.

KoS yra atviras skirtingų sričių menininkams kuriantiems įvairiausiomis technikomis, iš įvairiausių medžiagų, skirtingo žanro ir stiliaus meno kūrinius, bei visiems meno ir kultūros mylėtojams ar šiose apylinkėse besilankantiems turistams

100 kilometrų į rytus nuo Estijos sostinės – Talino

270 kilometrų į vakarus nuo San. Peterburgo.

Kuratoriai: Niekolaas Johannes Lekkerkerk (NL), Rebeka Põldsam (EE), Merilin Talumaa (EE), Marie Vellevoog (EE)

Organizatoriai: Anna Ranczakowska-Ljutjuk (PL), Mari Kartau (EE) and Michael Haagensen (AUS)

Nuotraukoje kuratorių ir organizatorių komanda.