.
2012    01    03

Ketvirtadienio galerijos „Vartai“ peržiūroje - Linas Jusionis

artnews.lt

Sausio 5 d. 18 val. galerijoje „Vartai“ vyks pirmoji šių metų ketvirtadienio peržiūra, kurioje – Lino Jusionio tapyba.

Sekę pastarųjų metų  jaunosios kartos tapytojų kūrybos prisistatymus šį autorių neabejotinai įsidėmėjo. Dėl polinkio į minimalumą, spalvų, formų redukavimą ir sąsajų su kinematografinio vaizdo specifika bei filosofija Jusionis išsiskiria ne tik jaunųjų, bet ir visos Lietuvos tapybos tradicijos kontekste. Menininkas  perteikia paveikslo žinutę ne per potėpio ekspresiją, bet koncentruoja dėmesį į paveikslo erdvinės sąrangos ir joje vaizduojamų objektų santykį. Žiūrint į jo tapybą, kurioje dažnai susipina sporto, laisvalaikio ir peizažo motyvai, stebėtojo sąmonėje mezgasi savotiškos detektyvinės istorijos, stimuliuojamos tyčia kuriamos  įtampos tarp to, kas vaizduojama, ir to, kas paliekama ,,už kadro” .

Linas Jusionis (g. 1986) šiuo metu tęsia magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje.  Dalyvavo grupinėse  parodose ir surengė keturias personalines, iš kurių viena buvo galerijoje ,,Vartai” rengiamo projekto „Artscape Latvija” dalis (kartu  su Miks Mitrevic).  Jusionis yra šių metų konkurso  „Jaunojo tapytojo prizas” antrosios vietos laureatas.

Asmeninė menininko svetainė:
http://linasjusionis.puslapiai.lt/linasjusionis/puslapiai/kuriniai_bendras.html

Galerijos „Vartai” peržiūros pirmiausia skirtos meno kolekcionieriams, muziejininkams ir menotyrininkams, tačiau yra atviros visiems besidomintiems naujausiais įvykiais kūrėjų dirbtuvėse. Peržiūrai pateiktus darbus visą savaitę bus galima pamatyti ir įsigyti galerijos „Vartai” peržiūrų kambaryje.

Menininkai, pageidaujantys pateikti darbus peržiūrai kviečiami kreiptis į galeriją el. paštu galerija@galerijavartai.lt

Iliustracijoje: Linas Jusionis, „Persekiojimas“ (iš ciklo „Vyksmo vieta”), akrilas, drobė, 100×120, 2011.