.
2015    12    17

Kaune visą savaitgalį vyks šiuolaikinio meno mugė „Menas tarp erdvių”

artnews.lt

MTE-1

Gruodžio 19–20 d. (šeštadienį ir sekmadienį) 12–19 val. Meno vadybos platforma „Arthesis” pratęs kauniečių jau laukiamos šiuolaikinio meno mugės tradiciją. Šventinį laikotarpį pažymėsiančio renginio tema – „Menas tarp erdvių”, kuri kalba apie meną, galintį keliauti po įvairiausias vietas – viešas, virtualias, ir, žinoma – namų erdves. Šios mugės naujiena – atviri, vertingi pristatymai apie fotografinės vertės kūrimą susitkimuose su fotografais Ignu Maldžiūnu ir Mindaugu Kavaliausku.

Kiekvienas gali paliudyti, jog profesionalus menas šiandien gali įgauti netikėčiausias formas ir yra arčiau žmogaus kasdienio gyvenimo, nei bet kada. „Menas tarp erdvių” atkreips dėmesį į kūrybos jungtis ir dialogus, mezgamus jai vykstant skirtingose aplinkose. Mugė kviečia į artimus pokalbius su meno kūriniais ir jų autoriais – visą savaitgalį bus pristatomi šiuolaikinių menininkų grafikos, tapybos, skulptūros darbai, galintys tą pačią dieną iškeliauti į lankytojo namus. Dalyviai – jaunieji menininkai P. Ramanauskas, R. Sorakaitė, J. Svirskaitė, S. Lukoševičiūtė, G. Pašvenskas, D. Manuk, G. Adomaitytė, K. Brazdžiūnas, Shaltmira, Dahlia (Dalia Graželė), A. Poškutė, T. Šilinaitė, D. Canderis, M. Dainovskytė, V. Malyško ir kiti.

Šį kartą mugė suteiks išskirtinį dėmesį šiuolaikinei fotografijai ir jos autoriams – kurių darbai traukia subtiliu aplinkos momentų fiksavimu ir, neretai, tapybiškumu, ar leidžia apžvelgti šviežius pastarųjų metų kūrybinius procesus. Besidominčių lankytojų lauks atviri pokalbiai su kūrėjais apie fotografinės vertės kūrimą, kurie paskatins naują požiūrį į fotografijos vertę ir jos procesų įvairovę bei sudėtingumą. 12 19 (šeštadienį) 16 val. Kauno bienalės dalyvis Ignas Maldžiūnas kalbės apie specifinės vietos projektus ir kelionių fotografiją. 12 20 (sekmadienį) 16 val. „Kaunas Photo” festivalio direktorius Mindaugas Kavaliauskas pristatys temą apie fotografiją įvairiose erdvėse ir fotoknygas. Taip pat bus galima susipažinti su fotografų I. Austinskaitės, L. Mykolaičio, L. Stasiulionytės kūryba.

Mugė „Menas tarp erdvių” vyks neseniai įsikūrusioje meno projektams skirtoje Arthesis erdvėje A. Mapu g. 20, Kaune, šeštadienį ir sekmadienį 12–19 val.

Renginys nemokamas.