.
2008    12    11

Kaune - šiuolaikinio meno festivalis KAUNAS MENE: KONTEKSTAI

artnews.lt

Festivalio rengėjai siekia „paskandinti” Kauną mene, surengdami parodas bei konferencijas daugiau nei dešimtyje įvairių erdvių.

Projekto struktūra dvejopa. Pirma, nepriklausomi kuratoriai Laima Kreivytė (Lietuva), Marina Sorbello (Italija/Vokietija), Antje Weitzel (Vokietija), Sepp Hiekisch-Picard (Vokietija) ir Krzysztof Stanislawski (Lenkija) pristato pasirinktų menininkų kūrybą. Kuruotos parodos pabrėžia antrąją projekto „KAUNAS MENE: KONTEKSTAI“ pavadinimo sudedamąją dalį. Kuratorių tikslas – sukurti parodas, komentuojančias / atidengiančias / kvestionuojančias šiuolaikinio meno kontekstualumą pasirinktu (socialiniu, marginalumo, lytiškumo, (be)teisiškumo ar kt.) aspektu. Antroji projekto dalis – atrankinė-konkursinė paroda, kurią pristato menotyrininkės-kuratorės Kristina Budrytė, Kotryna Džilavjanaitė ir Virginija Vitkienė. Parodos koncepcija akcentuoja pirmąją projekto „KAUNAS MENE: KONTEKSTAI“ pavadinimo dalį. Menininkai buvo kviesti kurti ir parodoje pristatyti kontekstinius kūrinius, susijusius su (1) Kauno miesto kultūros ir meno istorija / patirtimi / refleksija; (2) asmeniniu santykiu su Kauno, kaip kultūros ir socialinio konstrukto, realijomis; (3) utopinėmis / fikcinėmis įsivaizduojamo (nepažinto ar pažinto) miesto vizijomis; (4) dedikacija tam tikrai Kauno asmenybei, institucijai ar artefaktui.

Šiuo projektu tad bandoma plačiau atspindėti šiuolaikines vizualinių menų tendencijas, pristatant tiek jau žinomų ir garsių, tiek ir jaunųjų Europos menininkų kūrybą.

Festivalio programą galima rasti čia: http://www.menoparkas.lt/kaunasinart/contexts/kia.html