.
2015    10    08

Justino Vienožinsko menų fakulteto Fotografijos katedros studentų paroda Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Deimantė Piraitytė

Spalio 8 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2, Kaunas) atidaroma Kauno kolegijos Justino Vienožinsko menų fakulteto Fotografijos katedros studentų paroda (parodos kuratorius – Donatas Stankevičius).

“Matant gausybę per kelis metus studentų sukurtų darbų, rodyti juos profesionalioje meno erdvėje man tapo savotišku iššūkiu. Nuo pat pradžių turėjau tikslą parodyti mokymosi procesą ne darbų kiekiu, o jų įvairove, atliepiant spektrą skirtingų fotografinių užduočių, technikų ir metodų, su kuriais susiduria šie jauni žmonės. Tuo labiau kad ir šiuos vaizdus – nors dabar ir kabančius ant galerijos sienų – kol kas galima įvardinti labiau kaip ieškojimus ir pažinimą, nei kaip apeliaciją į savarankiškus meno kūrinius. Kita vertus, ši paroda – tai žingsnis į priekį ir paskatinimas kiekvienam šios katedros studentui, nepaisant to, ar jo darbai eksponuojami parodoje. Visi jie yra šio gražaus mokslo proceso dalimi.”

Donatas Stankevičius

Parodoje dalyvaujantys studentai: Akvilė Daukšaitė, Aleksandra Skripnik, Brigita Bučinskaitė, Dainius Mackonis, Deimantė Dubauskaitė, Deimantė Piraitytė, Evelina Valiulytė, Judita Jokimčiūtė, Justina Butkutė, Karolis Navikas, Liveta Skridulytė, Martyna Vedeckytė, Matas Laužadis, Oskaras Armonas, Paulina Šalaševičiūtė, Sigita Labanauskaitė, Simona Lezdina, Viktorija Derenčiūtė, Vilija Žigaitė.

Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete naujoji Fotografijos katedra įkurta 2012 metais. Petro Saulėno entuziazmo bei pastangų dėka buvo parengta ir atestuota Fotografijos studijų programa, o prisijungus Doviliui Paliukui, įrengtos fotolaboratorijos, kuriose jau ketvirtus metus ugdoma naujoji fotomenininkų karta. Šiandien ši meno studijų sritis reikalauja iš studentų ne vien tradicinės fotografijos ar naujausių laikų technologinių žinių, bet ir įveikti aukštai iškeltą kartelę tokiose srityse kaip piešimas, tapyba ar kompozicija, vizualinė komunikacija, meninio tyrimo metodologija  ar fotogrametrija, psichologija.

Paroda veiks iki spalio 23 d.