.
2014    09    06

Jurgitos Remeikytės paroda „Interjerai anapus vaizdo“ Vilniaus „Prospekto fotografijos galerijoje“

artnews.lt

Rugsėjo 9 d., antradienį, 17.30 val. „Prospekto fotografijos galerijoje“ (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Jurgitos Remeikytės paroda „Interjerai anapus vaizdo“.

Autorei fotografijos teritorija yra kaip kalba, kaip modelis tam tikram pasaulio suvokimui. Savo kūryboje fotografiją naudoja, tik kaip vieną iš medijų. Kūriniuose kartais tai tampa arba dar ne, arba jau nebe fotografija, bet vis dar nurodančia į sąsają su fotografine patirtimi, atmintimi, kilme. Naudodama įvairias medijas menininkė dažniausiai kuria vietos specifikos kūrinius. Erdvė, laikas, atmintis ir vaizdas sąveikauja, ir tampa jos kūrybos centrinėmis temomis.

Prospekto fotografijos galerija pasirinkta ne vien dėl to, kad autorė naudoja fotografiją kaip raiškos priemonę, bet ir kaip vieta kurioje paprastai eksponuojamos fotografijos.

Tad šioje parodoje kreipiamas dėmesys ne tik į fotografijų turinį, bet ir kuriama visuma tam tikrai fizinei patirčiai, aprėpianti ne tik pačių atspaudų turinius, jų seką, bet ir ekspozicinę erdvę.

Jurgita Remeikytė yra šių dienų medijų menininkė, kūrybinėje veikloje ir parodose dalyvaujanti nuo 1998 metų. Dėsto VDA Fotografijos ir medijos meno katedroje, dėmesį skirdama fotografinei kalbai kūrybinėje raiškoje.

Paroda veiks iki rugsėjo 27 d.