.
2009    06    30

Jonas Zagorskas šiuolaikinio meno festivalyje Italijoje

artnews.lt
Š.m. liepos 2-19 dienomis Cuneo mieste vyks VIII-asis šiuolaikinio meno festivalis “ZOOart”, kuriame Lietuvos menininkas Jonas Zagorskas pristatys savo projektą „Menininkas, skriejantis milžinišku greičiu“. Festivalyje taip pat dalyvaus Europos šalių ir JAV menininkai. Festivalyje persipins skirtingi žanrai, raiškos, stiliai ir idėjos. Tokioje menų sintezėje bus pristatyti pasaulio menininkų šiuolaikiniai dailės, fotografijos, dizaino, skulptūros, video darbai, instaliacijos ir performansai.
Jono Zagorsko performansas „Menininkas, skriejantis milžinišku greičiu“ buvo atliktas Lietuvoje Jono Meko Vizualiųjų Menų Centre, Lietuvos tarpdisciplininio meno sąjungos organizuotoje parodoje „nuo idėjos iki reprodukcijos“. Šis performansas parodijuoja menininko situaciją: žiūrovas arba visuomenė ne visada mato tai, ką siekia perteikti savo kūryboje menininkas. Tokią tragišką, o kartu ir komišką situaciją galima pritaikyti ne tik menininko ir žiūrovo santykiui. J. Zagorskas šiuo kūriniu bando sukelti visuomenėje diskusiją bei pažvelgti į menininko būtį ne tik filosofiškai, bet ir su jumoru bei (auto)ironija.
Šiuo metu Lenkijoje kuriantis menininkas Jonas Zagorskas debiutavo tapydamas, tačiau meno pasaulyje jis labiau žinomas kaip atlikėjas ir filmų kūrėjas. J. Zagorskas studijavo sieninę tapybą bei videomeną Vilniaus dailės akademijoje, mokėsi Rumunijos Cluj-Napoca menų universitete, dėstytojavo Kauno dailės institute. J. Zagorskas yra surengęs personalines parodas bei dalyvavęs grupinėse parodose Lietuvoje bei užsienio šalyse. Menininkas aktyviai dalyvauja visuomenės diskusijose apie šiuolaikinį meną, taip pat yra tarptautinių parodų kuratorius. J. Zagorskas yra Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narys.
Kultūros atašė informacija.