.
2014    07    03

Jaunųjų menininkų paroda “Mitas ir menas” galerijoje “Meno parkas”

artnews.lt

Mitas ir Menas

Birželio 26 d., ketvirtadienį, 18 val. „Meno parkas“ galerijoje (Rotušės a. 27, Kaunas) duris atvėrė jaunųjų menininkų paroda “Mitas ir menas”. Šis projektas yra “Meno parko” organizuojamo festivalio “Kaunas mene. Sklaida. Pažintys” programos dalis.

Festivalio programoje ši paroda atsirado daugiaunei prieš metus, kuomet buvo ruošiamasi galerijos “Meno parkas” ir Kroatijos jaunųjų menininkų bendram projektui. Menininkės Jūratė Jarulytė ir Agnė Jonkutė padėjo suburti galimų projekto dalyviu ratą. Jaunųjų kūrybinės idėjos ir projekto “Mitas ir menas” sėkmė tiek Lietuvoje, tiek Kroatijoje nulėmė projekto temos tęstinumą. Ši paroda – dar viena laboratorijos analogija: nei organizatoriai, nei patys menininkai aiškiai nežino, koks bus galutinis rezultatas. Keliamoje temoje intriguoja mito ir meno samplaikiškumas. Šios dvi sąvokos savyje talpina diskutuotiną prigimtį, subjektyvumą. Įdomiausia – abi sąvokos yra / gali būti viena kitos dalimi. Vienas iš galerijos siekių yra skatinti kurti jaunuosius kūrėjus. Šiuo atveju, vieni jaunieji jau nemažai patyrę profesionalaus meno srityje, kiti – dar tik ieško tvirtinimuisi pagrindo. Jaunieji kūrėjai analizuoja “mito” ir “meno” bendrus vardiklius ar jų nebuvimą. Paklaidą.

Dalyvaujantys menininkai: Julija Jakilaitytė, Simonas Kuliešis, Kristina Mažeikaitė, Julija Pociutė, Povilas Ramanauskas, Rosanda Sorakaitė, Lina Šniraitė, Vytautas Tautkevičius, Rasa Vilčinskaitė.

Parodos kuratoriai: Giedrė Legotaitė, Airida Rekštytė, Arvydas Žalpys

Paroda veiks: 2014 06 26 – 07 18

Galerijos darbo laikas: II-V 12 – 18:30 val.   VI 11 – 17 val.

Galerija “Meno parkas”, Rotušės a. 27, Kaunas