.
2009    10    26

Jaunųjų fotografų paroda „Lietuva be utopijos“ – Hamburge ir Splite

artnews.lt

misraine

Š.m. spalio 30 d. Vokietijos mieste Hamburge Erikos Davidavičius galerijoje bus atidaryta jaunųjų fotografų paroda „Lietuva be utopijos“.

Parodos kūrinių autorių  – Akvilė Anglickaitė, Joana Deltuvaitė, Laura Stasiulytė, Ugnius Gelguda, Paul Herbst, Rasa Juškevičiūtė, Vytautas Michelkevičius, Tadas Šarūnas, Vilma Samulionytė, Robertas Narkus – darbai yra išaugę reportažinės ir lyriškosios lietuvių fotografijos rėmus ir ieško kitų kriterijų, susijusių su konceptualiu šiuolaikiniu menu. Jose daug realybės pojūčio, kasdienybės ritmo ir netikėto žvilgsnio.

Vaizduojama autentiška, fragmentuota šalies dabartis – be idealizmo ir išankstinių lozungų, labai subjektyvi, asmeniška ir konkreti.

Jaunųjų menininkų kūrybos apžvalga – proga ne tik nuspėti šviežiausias naujojo meno tendencijas, bet ir pamatyti kitą Lietuvą – kritišką, drąsią, nesentimentalią.

Fotografijos paroda Hamburge vyks iki gruodžio 12 d. vėliau , t.y. lapkričio 20 d. ji bus atidaryta Kroatijos mieste Splite Photo Club Split galerijoje ir veiks iki gruodžio 3 d.

Iliustracija: Robertas Narkus. Lietuviška mišrainė. Fotografija.