.
2014    11    17

Laure Prouvost: Pakeliui į „Burrow Me“

artnews.lt

prouvost

Lapkričio 24 d., 18 val. Rupert (Meškeriotojų 33, Vilnius)  kviečia į filmų, pasakojimų ir pokalbių vakarą kartu su menininke, 2013 m. Turner prizo laimėtoja Laure Prouvost. Šis vakaras – įžanga į menininkės parodą ir renginių seriją, vyksiančią keliais etapais pradedant 2014 m. lapkritį ir kulminuosiančią į naujo darbo – požeminio tunelio filmo rodymui sukūrimo 2015 m. vasarą.

Laure Prouvost kviečia publiką prisijungti į pirmuosius kasimo darbus – kasant tunelį į praeitį, ateitį, idėjų link… Kasant vis giliau, po tuneliu pradingusio menininkės senelio pėdsakais.

Vakaro metu bus rodomi pastaraisiais metais sukurti Prouvost darbai : How to Make Money Religiously (2014), Wantee (2013), Grandma’s Dream (2013), The Artist (2010) bei kiti, o vėliau prie pokalbio prisijungs kuratorė ir rašytoja Isla Leaver-Yap.

Savo filmuose ir instaliacijose Laure Prouvost įveda į nesusipratimų ir painiavos kupiną naratyvą, taip kvestionuodama tradicinį santykį tarp vaizdo, kalbos ir suvokimo. Kruopščiai kurdama scenografiją savo darbų pristatymui, menininkė publiką įtraukia į unikaliai sukonstruotą pasaulį, kur neįtikėtini scenarijai tampa tikrove.

2013 m. už instaliaciją Wantee Laure Prouvost suteiktas prestižinis Turner prizas. Pastaraisiais metais menininkės darbai buvo rodomi solo ir grupinėse parodose New Museum Niujorke, Whitechapel galerijoje, Tate Britain, Hayward galerijoje, Vienos Kunsthalėje ir kt. Tarp kitų menininkės apdovanojimų: Max Mara prizas moterims (2011 m.) ir Oberhauseno trumpų filmų festivalio prizai (2010 ir 2011 m.).

Projektą kuruoja Justė Jonutytė. Projekto pagrindinis rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba. Dėkojame: Maya Tounta ir MOTInternational.

Į atidarymo renginį iš senamiesčio veš nemokamas autobusas. Jis išvyks 17:30 nuo pagrindinio Bernardinų sodo (Sereikiškių parko) įėjimo, ties Maironio ir B.Radvilaitės gatvių susikirtimu. Po renginio autobusas parveš atgal į senamiestį. Į autobusą prašome iš anksto registruotis čia: http://bit.ly/1EYlUai .