.
2009    11    09

Europos parke iškils Berlyno sienos fragmentas

artnews.lt

Berlin Wall

Šiemet minimos 20-osios Berlyno sienos griūties metinės. Šia proga Vokietijos ambasada kartu su Goethe‘s institutu Lietuvoje dovanoja Vilniaus miestui  Berlyno sienos fragmentą.

Šiandien, lapkričio 9 d., 12 val. jis iškils ir bus atidarytas Europos parke, dalyvaujant Vokietijos ambasadoriui Lietuvoje Hansui Peteriui Annenui ir Vilniaus mero pavaduotojui Vidmantui Martikoniui, projektą organizuojančių įstaigų, spaudos atstovams.

Vieninga Europa, jos šalių nepriklausomybė ir bendrystė yra svarbiausia, ką mums šiandien primena Berlyno sienos liekanos. Šios sienos fragmentai taip pat stovi ir kituose Europos ir pasaulio miestuose: Niujorke (JAV), Paryžiuje (Prancūzija), Kijeve (Ukraina), Hamburge (Vokietija), Sinsinatyje (JAV), Marselyje (Prancūzija).

Vilniaus pašonėje esantis Europos parkas po Nepriklausomybės atgavimo demonstruoja Lietuvos atsivėrimą europiniam menui ir kultūrai. Europos parkas vienas pirmųjų kviesdamas į Lietuvą menininkus iš viso pasaulio, ėmėsi „griauti Berlyno sienas“ kultūros srityje, ir tapo naujo mąstymo simboliu bei tiltu tarp skirtingų kultūrų. Berlyno sienos fragmentas stovės vieningą Europą simbolizuojančiame skulptūrų parke bei primins ateinančioms kartoms apie tai, kokia trapi yra laisvė.