.
2016    02    02

Eglė Grėbliauskaitės paroda „I I“ Kaune „Kabinete“

artnews.lt

EG_II visual

Vasario 4 d., ketvirtadienį, 18:00 bus atidaryta Eglės Grėbliauskaitės paroda  „I I“ Kaune, projektų erdvėje  „Kabinetas“ (A. Mapu g. 20). Atidarymo vakarą 18:30 įvyks atvira diskusija apie reikšmės kūrimo(si) ir meno suvokimo sąlygas (dalyvauja semiotikai Alda Eikevičiūtė ir Dmitrij Gluščevskij).

Eglės Grėbliauskaitės parodoje „I I” svarbus visiškai naujo skaitymo būdo gimimo momentas, kuomet objektas ar jų grandinė patiria daugialypę, nesibaigiančią rekonstrukciją. Autorės KOMBINATAS į lauko erdvę priešais Vilniaus dailės akademiją iš Vilniaus pakraštyje esančio apleisto Vilniaus mėsos kombinato 2015 m. atsinešė savo istoriją, ir įsiterpė į naujos aplinkos gyvenimą, taip pat turintį savitus pasakojimus. Įvyko socialinių, politinių kontekstų sankirtos, kėlusios tarsi savaiminius klausimus bei komentarus, atėjusius ne tik iš autorės, bet ir iš publikos pusės.

Parodoje „I I” fizinis šios masyvios struktūros išskaidymas tampa lyg apsivalymu nuo išankstinio žinojimo, ateinančio per istorinę atmintį. KOMBINATAS nustoja veikti kaip tiesioginis, atviras tekstas ir virsta abstrahuota ženklų struktūra, kuria tikrinami veikimo būdai per fizinės formos grynumą. Įvyksta daugiau nei perkėlimas ar perdirbimas – sukuriamas savarankiškas ir nuolat varijuojantis reikšminis laukas, priklausomas nuo kolektyvinės atminties.

Eglė Grėbliauskaitė ne vienerius metus nagrinėja neapčiuopiamą dviprasmybę fizinėje formoje įtampai patirti, ribinius iš to kylančius momentus, jų eksploataciją bei poveikį sociume. Menininkė renkasi nekonvencinius kūrybinės raiškos būdus, intuityvias teorines ir fizines strategijas atskleisti nerimo mechanizmus, kurti ir ardyti struktūras.

Parodos kuratorė Vaida Stepanovaitė.

 

Paroda “I I” veiks 2016 02 04 – 12. I-V 13-19 val., VI pagal susitarimą tel. +37061347187 arba +37061183444.