.
2009    08    18

Edu-tlono paskaitoje - pokalbiai apie Hibridines erdves

artnews.lt

Įsibėgėjęs „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektų ciklo „Europos menų mokykla“ viešų meno seminarų ciklas „Edu-thlon“ šį trečiadienį, 18 val., VDA Naujųjų rūmų dirbtuvėse (Malūnų g. 3, Vilnius)  jaunuosius meno mėgėjus ir aktyviai šioje srityje besidarbuojančius kūrėjus kviečia padiskutuoti su Hibridinių erdvių laboratorijos įkūrėju Fransu Vogelaaru.

Šios savaitės „Edu-thlon“ svečias olandas F. Vogelaaras visame pasaulyje išgarsėjo kartu su architekte Elizabetha Sikiaridi Amsterdame įsteigęs Hibridinių erdvių laboratoriją, kuriai šiuo metu ir vadovauja. Profesorius taip pat vadovauja Hibridinių erdvių katedrai Kiolno medijų menų akademijoje.

Trečiadienį paskaitą VDA skaitysiantis F. Vogelaar yra dirbęs architektu „Studio Alchymia“ (Allessandro Mendini) Milane, taip pat bendradarbiavo su architektūros žvaigžde olandu Remu Koolhaas.

Šiuo metu F. Vogelaaras yra Olandijos vyriausybės konsultantas efektyvaus urbanistinės erdvės naudojimo informaciniame amžiuje klausimais.

Edukacinės krypties projektas „Edu-thlon“ – tai viešų meno paskaitų ciklas. Seminarus veda garsiausi meno ir kultūros tyrėjai, meno kritikai, teoretikai iš užsienio. „Edu-thlon‘as“ yra terpė aktualioms diskusijoms meno temomis ir meno teorijos pažinimas. Šios viešos paskaitos – viena iš retų galimybių neformalioje aplinkoje susitikti menininkams ir plačiajai visuomenei.

Nemokamos paskaitos kiekvieną savaitę vyksta anglų kalba Vilniaus dailės akademijos patalpose, Malūnų g. 3, kur „Art-o-thlon“ meninių dirbtuvių celėse jaunieji menininkai kuria ir kristalizuoja savo idėjas.