.
2015    08    07

Aurio Radzevičiaus paroda „Nežinomas autorius: tapybos objektai procese“ Kauno Paveikslų galerijoje

artnews.lt

Auris Radzevicius parodos plakatas

Nuo rugpjūčio 13 d., ketvirtadienio, Paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16, Kaunas) pradės veikti Aurio Radzevičiaus paroda „Nežinomas autorius: tapybos objektai procese“.

Nežinomas autorius, kurį pristato A. Radzevičius, yra diplomuotas scenografas, poetas, muzikantas, režisierius, laisvas menininkas, legendomis apipinta asmenybė, turėjusi ir tebeturinti pagrįstų ambicijų (at)vaizduoti tapybą, koketuoti su ja, kalbėtis su ja, įdaiktinti ją ir vėl išlaisvinti.

Parodoje pristatoma ketvirčio amžiaus, ir lygiai pusė paties nežinomo autoriaus dabartinio amžiaus ‒ 25 metų trukmės ‒ kūryba. Vienok, tai jokiu būdu nėra retrospektyva, atsiskaitymas, o kūrybinės kelionės, klajonės, klejonės ir t.t. proceso dokumentas. Beje, paroda nėra statiška, fiksuota ‒ objektų, artefaktų, kūrinių, veiksmų vieta, seka, padėtis ir statusas gali kisti, vieni kūriniai gali atsirasi, kiti ‒ būti pašalinti ir t.t.

Parodoje instaliuojami tapybos objektai, tapyba, video kūrinys. Auris Radzevičius, kartu su nežinomu autoriumi nusprendė nedaryti atidarymo. Tačiau uždarymas, kuris vyks rugsėjo 13 d., atstos ir atidarymą. Rugsėjo 13 d. 17 val. vyks spaudos konferencija, o nuo 18 val. A. Radzevičius skaitys tekstus kartu su punk rock  impro grupe „Nepakavota Birutė“.

Beje, ruošdamasis parodai Auris Radzevičius viename iš savo tapybos objektų sukūrė „raudoną tašką“!

/Dr. Kęstutis Šapoka/

Paroda veiks iki rugsėjo 13 d.